Aktualitātes
13.10.2018

Četri ieteikumi kulturālai nedēļas nogalei

Komentē
0

Šajā nedēļas nogalē iesakām klausīties nepieradinātu mūziku, skatīties Raini Gaismas pilī, kā arī novērtēt Eiropas labāko kino bērniem un jauniešiem.

  1. Sestdien turpināsies "Splendid Palace" projekts "35 mm kino skapis", kura ietvaros kinoteātris demonstrē nesen iznākušas, taču jau par klasiku kļuvušas filmas 35 mm kinolentes formātā. Šīs nedēļas seansā varēs noskatīties desmit "Oskara" nominācijas un piecas balvas ieguvušo filmu "Mākslinieks" – stāstu par slavas zenītā esošu kinozvaigzni un aktrisi, kas vēl tikai sāk gūt panākumus, kā arī par pakāpenisku mēmā kino popularitātes samazināšanos pēc skaņas kino parādīšanās.
  2. Savukārt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sestdien notiks Raiņa dramatiskās poēmas "Daugava" iestudējuma "Stikla kalns. Daugava" izrāde, ko veidojuši pieci dažādu žanru mākslinieki, ļaujot uz vēsturiski nozīmīgo Raiņa darbu lūkoties mūsdienu acīm un  no atšķirīgiem skatupunktiem.
  3. Sestdien mūzikas namā "Daile" notiks arī nepieradinātās mūzikas festivāla "Skaņu mežs 2018" otrās dienas koncerts, kurā uzstāsies ambientās mūzikas klasiķis Viljams Basinskis, eksperimentālā drīmpopa dziesminiece Grouper, viens no ghetto house radniecīgā žanra footwork radītājiem RP Boo, portugāļu brīvās improvizācijas ansamblis "RED Trio" un citi mākslinieki.
  4. Svētdien kinoteātrī "Kino Bize" būs skatāma Eiropas Mākslas kino dienas filmu programma ģimenēm un jauniešiem, kurā apkopotas Berlināles un citu nozīmīgu kinofestivālu bērnu un jauniešu žūriju balvu laureātes.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!