Aktualitātes
16.01.2018

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šajā darba nedēļa iesakām domāt par indivīda brīvību 21. gadsimtā, novērtēt Eiropas neatkarīgo kino un apmeklēt Helēnas Demakovas jauno, mākslai veltīto lekciju ciklu "No miera baloža līdz jūras briesmonim".

  1. Noslēdzot reformācijas atceres piecsimtgadi un sākot Latvijas valsts simto gadu, trešdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks politologa Ivara Ījaba saruna ar vācu politiķi un intelektuāli Ralfu Fiksu. Sarunas centrālais jautājums – kas ir indivīda un sabiedrības brīvība 21. gadsimtā un vai brīvība ir apdraudēta?
  2. Trešdien un ceturtdien kinoteātrī "Kino Bize" pirmo reizi Latvijā tiks izrādīta ÉCU Neatkarīgo filmu festivāla programma. ÉCU ir Eiropas vadošais neatkarīgo filmu festivāls, kas ik gadu piesaista talantīgākos neatkarīgo filmu veidotājus un ir veltīts inovatīvu un oriģinālu filmu atklāšanai, popularizēšanai un demonstrēšanai.
  3. Piektdien mākslas muzejā "Rīgas birža" sāksies mākslas zinātnieces Helēnas Demakovas jaunais piecu lekciju cikls "No miera baloža līdz jūras briesmonim", kas veltīts Rietumu laikmetīgās mākslas vēsturei un aktualitātēm 20. un 21. gadsimtā. Pirmās lekcijas tēma – "Cilvēka (un dzīvnieka) figūra vēsturē, kaislībās, vēlmēs un sadzīvē".
  4. Piektdien Kaņepes Kultūras centrā notiks Sniedzes Prauliņas un Edgara Šubrovska koncerts, kurā skanēs abu rakstītās dziesmas, kā arī dažādi muzikālie atradumi, ar kuriem mūziķi grib padalīties.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!