Aktualitātes
24.07.2023

Biedrība "Ascendum" aicina piedalīties sociālā projektā ar senioriem

Komentē
0

Biedrība "Ascendum" 9. augustā aicina interesentus uz pasākumu "Seniors un sabiedrība. Brīvprātīgi kopā" – tajā biedrības pārstāvji stāstīs par pieredzi un izstrādāto metodoloģiju brīvprātīgajam darbam ar senioriem sociālās aprūpes centrā, kā arī apspriedīs iespējas veidot jaunu sociālu kustību ar pašvaldību pārstāvjiem, uzņēmējiem un brīvprātīgo loku. Tāpat sākusies brīvprātīgo pieteikšanās projekta otrajai kārtai.

"Sarunas ar senioriem" ir projekts, kura ietvaros iepriekšējā gadu mijā divdesmit brīvprātīgie četrus mēnešus apciemoja sociālās aprūpes centra klientus Rūjienā ar mērķi dibināt attiecības un mazināt senioru sociālo izolētību. Pirms došanās pie senioriem brīvprātīgie tika apmācīti sociālantropoloģes Annas Žabickas vadītos semināros; brīvprātīgajiem tika nodrošināts transports uz SARC, kā arī naktsmājas tā tuvumā, lai veicinātu nepārrautu saskarsmi.

Pasākumā 9. augustā LNB 11. stāva zālē dalībnieki tiks iepazīstināti ar senioru socializēšanas metodēm un ieguvumiem, kā arī pieredzes stāstiem par jau realizēto projekta posmu gan no brīvprātīgā pozīcijas, gan no sociālās aprūpes centra vadības puses, iezīmējot darbu, kuru nepieciešams veikt gan ar brīvprātīgajiem, gan aprūpes institūciju darbiniekiem.

Līdz jūlija beigām biedrība aicina pieteikties projekta otrajam posmam, kurā divdesmit brīvprātīgie no visas Latvijas tiks aicināti pavadīt nedēļas nogales kādā no Latvijas sociālās aprūpes institūcijām. Pieteikties iespējams, aizpildot formu

Pirms projekta uzsākšanas un tā laikā ar brīvprātīgajiem strādās ekspertu komanda, sniedzot galvenās zināšanas un iemaņas darbā ar senioriem; tiks segtas ceļa, uzturēšanās un ēšanas izmaksas, kā arī nodrošinātas apmācības un regulāras domu apmaiņas sesijas ar projekta dalībniekiem un vadītājiem. Mācības notiks augustā un ir obligātas visiem pretendentiem. Plašāka informācija gaidāma augusta sākumā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!