Aktualitātes
22.01.2019

Bezmaksas e-grāmatas ļauj pašmācībā apgūt latviešu tautas mūzikas instrumentus

Komentē
0

Jau gandrīz mēnesi tiešsaistē bez maksas lejuplādējāmas astoņas e-grāmatas, kas ļauj pašmācības ceļā apgūt tradicionālos Baltijas reģiona mūzikas instrumentus, vēsta LSM.lv.

Ikvienam tautas mūzikas interesentam ar pietiekamu gribasspēku nu iespējams, neizejot no mājām, apgūt mandolīnas, caurspēlējamās cītaras jeb cītarkokles, vijoles, cimboles, Ieviņa un Pēterburgas ermoņikas spēli. Grāmatas veidojuši tautas mūzikas eksperti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Katra grāmata sākas ar ievadu par tradicionālo mūziku vispār, tad seko konkrētā instrumenta raksturojums, pēc tam praktiskas pamācības un ieteikumi, kādu instrumentu spēlēt, kā to sagatavot spēlei, kā to turēt un iegūt labu skaņu. Teksta materiālus grāmatā papildina arī videoparaugi, skatāmi datorā vai mobilajā ierīcē.

Grāmatas veidotas tā, lai būtu pieejamas visplašākajam interesentu lokam, arī tiem, kam nav muzikālās izglītības, turklāt lasāmas latviešu, igauņu, lietuviešu un arī angļu valodā.

No Latvijas puses projekta virzītāji un īstenotāji ir biedrība "Skaņumāja", ko vada Sandra Lipska un Ilmārs Pumpurs. Igauniju pārstāv biedrība "Virbel", bet Lietuvu – Utenas etniskās kultūras centrs.

Tradicionālo instrumentu spēles e-grāmatas Latvijas interesentiem pieejamas biedrības "Skaņumāja" mājaslapā. Tās ir lejuplādējamas bez maksas, lietojamas datorā vai izdrukātas uz papīra.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!