Aktualitātes
11.03.2024

ASV pasniegtas "Oskara" balvas; labākā filma – "Openhaimers"

Komentē
0

ASV Kinoakadēmijas jeb Oskara balvu ceremonijā šogad par labāko filmu atzīta Kristofera Nolana biogrāfiskā drāma "Openheimers (Oppenheimer), kas saņēmusi arī visvairāk balvu citās kategorijās. 

"Openhaimers" stāsta par fiziķi, atombumbas izgudrotāju Robertu Openheimeru un viņa vadīto Manhetenas projektu. Openhaimeru filmā atveido aktieris Kilians Mērfijs. 

Savukārt Džonatana Gleizera filma "Interešu zona (The Zone of Interest) (Lielbritānija, Polija), kas seko Aušvicas koncentrācijas nometnes komandanta Rūdolfa Hesa un viņa ģimenes idilliskajai dzīvei ārpus nometnes mūriem, saņēma "Oskaru" kategorijā "Labākā starptautiskā filma".

Kilians Mērfijs par lomu filmā "Oppenheimer" saņēma "Oskaru" kategorijā "Labākais aktieris", bet Roberts Daunijs jaunākais par lomu šajā filmā saņēmis balvu kategorijā "Labākais otrā plāna aktieris".

Par labāko aktrisi pirmā plāna lomā tika atzīta Emma Stouna par Bellas lomu grieķu režisora Jorga Lantima zinātniskās fantastikas melnajā komēdijā "Nabaga radības (Poor Things). Kopumā 11 "Oskariem" nominētā filma "Nabaga radības" saņēma četras balvas.

"Oskaru" kategorijā "Labākā otrā plāna aktrise" saņēma Davaina Džoja Rendolfa par lomu filmā "The Holdovers".

Kategorijā "Animācijas pilnmetrāžas filma" balvu saņēma japāņu režisora Hajao Mijadzaki filma "Zēns un gārnis" (The Boy and the Heron).

"Oskara" balvu kategorijā "Labākā dokumentālā filma" saņēma "20 dienas Mariupolē" par karu Ukrainā.

"Kritiena anatomija" (Anatomy Of A Fall) ieguva balvu kategorijā "Labākais oriģinālais scenārijs", bet "Oskaru" kategorijā "Labākais adaptētais scenārijs" saņēma "American Fiction".

Režisores Grētas Gervigas filma "Bārbija" (Barbie), kas līdzās "Openhaimeram" kļuva par vienu no skaļākajām pērnā gada filmām un bija nominēta "Oskariem" astoņās kategorijās, saņēma tikai vienu balvu. Par labāko oriģināldziesmu balva tika piešķirta Billijai Ailišai un Fineasam O'Konnelam par dziesmu "What Was I Made For?". Viņiem tas ir otrais "Oskars". Pirms diviem gadiem viņi saņēma balvu par dziesmu "No Time to Die" Džeimsa Bonda filmā.

Mārtina Skorsēzes darbs "Killers of the Flower Moon", kas bija nominēts desmit "Oskariem", un filma "Maestro", kas bija nominēta septiņiem "Oskariem", nesaņēma nevienu balvu.


Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!