Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
18.08.2023

Ar izrādēm un koncertiem nedēļas garumā atklāj Upītes renovēto kultūras centru

Komentē
0

Balvu novada Upītē šo sestdien, 19. augustā, pēc mazliet vairāk nekā gada renovācijas un pārbūves darbiem tiks atklāts Nemateriālās kultūras mantojuma centrs "Upīte". Atklāšana ir savijusies ar pasākumu ciklu "Svātki Upītie", kuri iesāksies 19. augustā un noslēgsies 27. augustā.

Svētku nedēļai ir dots sauklis "Otkon jauns", kas tulkojumā no latgaliešu valodas nozīmē "Vēlreiz jauns". Nemateriālās kultūras mantojuma centrs "Upīte", kas ir Upītes kultūrtelpas vadošais kodols, vērienīgus remontdarbus un pārbūves darbus nebija piedzīvojis kopš tā būvniecības darbiem 20. gs. 60.–61. gadā. Pēc rekonstrukcijas centrs ir ieguvis jaunas aktiertelpas un palīgtelpas, lielu izstāžu zāli, muzeja fondu telpas, kā arī pilnībā atjaunotu tautas nama zāli un bibliotēkas telpas.

Svētki iesāksies ar atklāšanas pasākumu, kur uzstāsies Upītes kultūrtelpas spilgtākie mākslinieki – "FKUpīte", "Kei-Rei", "Unknown Artist" kā arī apvienība "Naktenīks un Reiti". Pēc atklāšanas pasākuma svētku dalībniekus priecēs Latvijas Nacionālais teātris ar izrādi "Divas pasaules", bet vakara nobeigumā gaidāmi danči kopā ar "FKUpīte" muzikantiem un dejotājiem.

Nedēļas garumā svētki tiks atzīmēti ar dažādām aktivitātēm, tostarp Upītē viesosies Latvijas Leļļu teātris ar izrādi "Divi mazi mežonēni" un "Dirty Deal Teatro" ar izrādi "Pārcēlāja", kā arī notiks tradicionālais "Styprūs skriejīns". Vēl Upītē norisināsies interneta žurnāla "Satori" autoru  radošā nometne un varēs apmeklēt divas mājas kafejnīcas – "Stabļovas ķiploks un medus" un "Tuoraga stuosti Zeļčusolā". 

Plašāka informācija par notikumu "Upītes" mājaslapā

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!