Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
26.02.2024

Apbalvos LKA un "Satori" eseju konkursa autorus

Komentē
0

Kultūrtelpā "Tallinas Pagalms" 6. martā plkst. 18.00 notiks Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) un "Satori" kopīgi organizētā eseju konkursa laureātu apbalvošana. Pasākumā tiks apbalvoti konkursa laureāti, kurus izvirzīja divas savstarpēji neatkarīgas žūrijas – LKA mācībspēki un "Satori" redakcija. Eseju konkursa un tā apbalvošanas pasākuma mērķis ir aktualizēt LKA dibinātāja, filozofa Pētera Laķa radošo un akadēmisko domu, to interpretāciju mūsdienu jauniešu redzējumā. 

Eseju konkursa šīgada virstēma bija "Robeža starp realitāti un ilūziju". Pasākuma laikā konkursa laureāti lasīs savas esejas, kā arī notiks diskusija par realitātes un ilūzijas attiecībām filozofijā un dažādās mākslas jomās. Diskusijā piedalīsies filozofs Ansis Zunde, kinorežisors Jānis Putniņš, teātra kritiķe Līga Ulberte, dramaturgs Jānis Balodis un mākslinieks Kaspars Groševs. Sarunu vadīs filozofs Andris Hiršs.

2023. gada nogalē, godinot LKA dibinātāju un filozofu P. Laķi, tika izsludināts jau otrais LKA un "Satori" kopīgi rīkotais eseju konkurss, kurā Latvijas augstskolu studenti tika aicināti iesūtīt esejas. Konkursa šīgada temats izvēlēts, iedvesmojoties no P. Laķa grāmatas "Laiks un cilvēka pasaule" (1999), kurā reflektēts par ilūzijas un realitātes attiecībām. 

No LKA esejas vērtēja LKA prorektore zinātniskajā darbā, Kultūras un mākslu institūta vadītāja Anda Laķe, Kultūras teorijas un vēstures katedras vadītājs Raimonds Briedis, Skatuves mākslas katedras vadītāja Līga Ulberte, filozofijas docētāji Andrejs Balodis un Andris Hiršs.

 LKA žūrijas vērtējumā par laureātiem atzīti:
1. vieta – Annai Lauskai;
2. vieta – Danielai Ģertrūdei Upeniecei;
3. vieta – Annai Pujēnai.
Veicināšanas balvas LKA žūrija piešķīra Marijai Annai Zālītei, Ievai Īzākai-Harjo un Elizabetei Šiklovai.

Savukārt "Satori" redakcija par labākajām esejām atzinusi Marijas Annas Zālītes un Līvas Jevdokimovas darbus, kuri tuvākajā laikā tiks publicēti žurnālā.

Pilna informācija par ar konkursa laureātiem LKA mājaslapā.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!