Aktualitātes
20.07.2012

Aicina nominēt kandidātus Georga Dehio kultūras balvai 2012

Komentē
0

Vācu kultūras forums "Austrumeiropa" aicina pieteikt kandidātus Georga Dehio kultūras balvai 2012. Piešķirot šo balvu, tiek godināti īpašie sasniegumi kultūras mantojuma izpētē, saglabāšanā un popularizēšanā Austrumeiropas reģionos, kuros vēsturiski dzīvojuši vai pašlaik dzīvo vācieši. To piešķir arī par izcilu devumu savstarpējās sapratnes un starpkultūru dialoga veicināšanā.

Galveno balvu (7000 eiro) piešķir personībām par to mūža ieguldījumu vai institūcijām par īpaši nozīmīgu un ilggadēju darbību. Savukārt Goda balva (3000 eiro) ir paredzēta kultūras vai zinātniskām institūcijām, un personībām par izciliem individuāliem sasniegumiem un atsevišķām iniciatīvām. 2007. gadā šo balvu saņēma Rundāles pils direktors mākslas zinātnieks Imants Lancmanis.

Balva izveidota, godinot Rēvelē (Tallinā) dzimušo vācu mākslas vēsturnieku Georgu Dehio (1850–1932), kura izpratne par reģionālajām saiknēm un mainīgo vēsturi joprojām ir noteicoša Vācu kultūras foruma "Austrumeiropa" darbībā (Deutsches Kulturforum östliches Europa).

Kandidātus galvenajai un Goda balvai piesaka atbilstošas institūcijas, atsevišķas personas un organizācijas Vācijā un ārzemēs. Pašu kandidātu pieteikumi netiek pieņemti.

Pieteikumi jāiesniedz Vācu kultūras forumam "Austrumeiropa" līdz 2012. gada 31. oktobrim. Pieteikumam jāpievieno detalizēts pamatojums un attiecīgās personas vai institūcijas nopelnu un veikto darbu uzskaitījums, kā arī jānorāda kandidāta adrese un tālruņa numurs. Dokumenti jāiesniedz astoņos eksemplāros.

Balvas svinīgā pasniegšana paredzēta 2013. gada rudenī.

Plašāku informāciju vācu valodā par Georga Dehio kultūras balvu 2012 skatīt Kultūras ministrijas mājaslapā www.km.gov.lv.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!