Jāns Kaplinskis
 
Aktualitātes
05.02.2016

2016. gada Eiropas Literatūras balvu saņēmis igauņu rakstnieks Jāns Kaplinskis

Komentē
0

2016. gada Eiropas Literatūras balvu saņēmis igauņu dzejnieks, rakstnieks un filozofs Jāns Kaplinskis, kļūstot par 11. balvas laureātu, kopš tās dibināšanas 2005. gadā, informē Igaunijas medijs "Err.ee".

Šī gada Eiropas Literatūras balvas ieguvēja – igauņu dzejnieka, rakstnieka, tulkotāja un publicista Jāna Kaplinska (Jaan Kaplinski, dz. 1941) – dzejoļi, romāni, stāsti, esejas un raksti ir labi pazīstami visā Eiropā. Katru gadu viņa darbi tiek izdoti kādā no pasaules valodām. Vairākas Kaplinska dzejas un prozas grāmatas ir iznākušas arī Latvijā, pēdējā no tām – Guntara Godiņa atdzejotais dzejas krājums "Balts papīrs un laiks". Viņš ir saņēmis gan Igaunijas, gan citu valstu prestižākās literārās balvas, kā arī bijis izvirzīts Nobela prēmijai.

Eiropas Literatūras balvas mērķis ir ar Eiropas laikmetīgās kultūras ikonām veicināt Eiropas iedzīvotāju labāku savstarpējo saprašanos. Balvu ik gadu piešķir autoram par visu viņa darbību, kas vērtējama kā sasniegums Eiropas kultūras dimensiju atspoguļošanā. Balvu finansē Strasbūras pilsēta sadarbībā ar Francijas Eiropas un ārlietu ministriju. 

(Eiropas Literatūras balva nav tas pats, kas Eiropas Savienības Literatūras balva, ko piešķir jaunajiem prozas darbu autoriem un ko 2014. gadā par romānu "Jelgava 94" saņēma arī Jānis Joņevs, bet 2011. gadā par romānu "Mierinājums Ādama kokam" – Inga Žolude.)

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!