Aktualitātes
28.10.2020

Tiešraidē tekstus lasīs autori, kas cīnījušies ar psihiskās veselības sarežģījumiem

Komentē
0

29. oktobrī no plkst. 19.00 lasījumos "Skumji nebūs vienmēr" K. K. fon Stricka villā mūsdienu autori, kuri kādā dzīves posmā saskārušies ar psihiskās veselības samežģījumiem – depresiju, bipolārajiem traucējumiem, trauksmi, ēšanas traucējumiem u.c. – dalīsies ar literāriem tekstiem, kas tapuši šo sarežģījumu saasinājumu laikā. Lasījumi būs skatāmi arī tiešraidē pasākuma feisbuka lapā.

Pasākuma rīkotāji raksta: "Vai garīgas ciešanas ir obligāti vajadzīgas, lai radītu labu literatūru? Vai slavenie rakstnieki – Kafka, Hemingvejs, Vulfa, Plāta, Ficdžeralds un daudzi citi –, kuru dzīvi caururbusi smaga depresija un citi psihiski traucējumi, būtu uzrakstījuši tikpat izcilus darbus un mainījuši literatūras vēstures gaitu, ja viņiem šādu problēmu nebūtu? 

To mēs droši vien nekad neuzzināsim, taču arī mūsdienās rakstnieki, kuri cīnās ar mentālās veselības sarežģījumiem, zina, ka izmisums, kas nāk tiem līdzi, var radošo darbību stipri traucēt, var likt izcīnīt smagu iekšējo cīņu, lai no prātā uzplaiksnījušas idejas izaugtu pabeigts darbs. Un reizēm arī pretēji – izmisums var kalpot kā neapturams radošais dzinējspēks.

Viņu tekstos atklāsies, cik dažādos un neparastos veidos izmainīti mentālie stāvokļi var ietekmēt rakstīto vārdu. No izmisuma var piedzimt jebkas – dziļas un pārsteidzošas idejas, spēcīgas un baisas izjūtas, nepieredzētas spēles ar valodu vai oriģināli literārie darbi, starp kuru rindiņām autora personisko cīņu var tikai nojaust."

Pasākumā piedalīsies Agnese Zarāne, Zane Zusta, Katrīna Rudzīte, Kristiāna Šuksta, Haralds Matulis, Kaspars Zalāns, Krista Anna Belševica un Alise Redviņa.

Ieejas kartes uz pasākumu klātienē vairs nav pieejamas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!