Publicitātes foto.
 
Aktualitātes
13.02.2023

Tapusi dokumentālā filma par Latvijas senioru mīlestības meklējumiem

Komentē
0

16. februārī kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvos režisores Katrīnas Tomašickas dokumentālā filma "Uzlūdz dāmas", kas atklāj Latvijas senioru stāstus par mīlestības meklējumiem.

Filmas galvenie varoņi ir cilvēki, kuri, neraugoties uz cienījamo vecumu, nesamierinās ar vientulību un droši dodas jaunos piedzīvojumos, saglabājot trauksmainās jūtas, kas raksturīgas jaunībai. Kādu tas aizved pie jauniem sarunu biedriem, bet citu – pie cilvēka, ar kuru kopā ceļot. Vēl kādam izdodas atrast dzīvesbiedru.

Režisore Katrīna Tomašicka stāsta: "Ar filmu gribēju parādīt, ka mīlestības meklējumus arī cienījamā vecumā mums, sabiedrībai, nevajadzētu uztvert kā tabu vai kaut ko neordināru. Tā ir dzīve, kas turpinās. Dzīve, ko dzīvo cilvēki, ilgodamies pēc tuvuma, siltuma un sapratnes. Satikšanās uzreiz nenozīmē lielas pārmaiņas; arī sirsnīgas sarunas un kopīga pieredze var mainīt cilvēka ikdienu. Ceru, ka ar šo stāstu mēs iedvesmosim gan pašus seniorus būt drošiem un atvērtiem, gan viņu tuviniekus sniegt atbalstu saviem sirmgalvjiem. Pamudinoši vārdi un arī klusa, saprotoša būšana līdzās var palīdzēt atvērties jaunai pieredzei."

Katrīna Tomašicka darbojas kā režisore un producente. 2019. gadā uzņēmusi dokumentālo filmu "Prīsters", kas stāsta par jauna mācītāja un viņa draudzes dzīvi nelielā ciemā Latgalē.

Filmas uzņemšana sākās vēl pirms pandēmijas, un pirmizrāde noslēgs piecu gadu tapšanas ciklu. Pavasarī filmu plānots izrādīt arī Latvijas reģionos. Biļetes uz pirmizrādi pieejamas vietnē aula.lv un pirms pasākuma kinoteātrī.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!