Aktualitātes
15.06.2020

Tallinas ielas kvartālā notiks "Laikmetīgās trešdienas"

Komentē
0

Sākot ar 1. jūliju, trešdienās no 18:30 līdz 22:00 Tallinas ielas kvartālā notiks laikmetīgās mākslas programma ar koncertiem, performancēm, lasījumiem un vizuālās mākslas izstādēm.

"Laikmetīgo trešdienu" atklāšanas pasākumā 1. jūlijā interesentiem būs iespēja apmeklēt koncertu, kurā uzstāsies mūziķis Deniss Paškevičs ar solo projektu 天火 jeb "TENKA", kas tulkojumā no japāņu valodas nozīmē 'debesu uguns'. Deniss Paškevičs ir multiinstrumentālists un komponists, kas "TENKA" mūzikā apvieno džeza un mūsdienu ritmiskās mūzikas skaņas. Performatīvo izstādi, kuru būs iespēja redzēt visiem "Laikmetīgo trešdienu" apmeklētājiem, veidos Tallinas ielas kvartālā rezidējošās jaunās mākslinieces Aina Bikše un Lidija Zaneripa. Laikmetīgās dejas izrāde "Bērnības sapnis" horeogrāfes Agneses Bordjukovas izpildījumā ir stāsts par personības veidošanos. Tā ir pieaugušā refleksija par saikni ar savu pagātni, kura formē un nosaka rīcību, kas atspoguļojas arī šodienā.

8. jūlija "Laikmetīgās trešdienas" programmu veidos koncerts ar muzikālo apvienību "KonBrio", kā sastāvā muzicē Aigars Raumanis (saksofons, elektronika), Rūdolfs Pēteris Rubenis (saksofons, elektronika), Miķelis Dzenuška (marimba, perkusijas, elektronika) un Sigvards Dižais (sitaminstrumenti). Dzejas performanci sniegs jaunais dzejnieks Raimonds Ķirķis, sadarbojoties ar literātu Lauri Veipu. Tāpat arī šajā nedēļā turpināsies Ainas Bikšes un Lidijas Zaneripas performatīvā izstāde.

Savukārt 15. jūlija koncertā uzstāsies stīgu kvartets "Sponte", ko veido orķestra "Sinfonietta Rīga" koncertmeistare Marta Spārniņa, pirmo vijoļu grupas mūziķe Liene Neija-Kalniņa, altu grupas koncertmeistars Ivars Brīnums un Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds. Notiks arī interaktīva laikmetīgās dejas improvizācija "Šeit un tagad" Katrīnas Albužes solo izpildījumā, kuras norisi, noskaņu un dejotājas izaicinājumus veidot palīdzēs skatītāji. 

Šajā nedēļā vēl pēdējo reizi būs iespējams apskatīt unikālo, īpaši "Laikmetīgajām trešdienām" veidoto Ainas Bikšes un Lidijas Zaneripas mākslas izstādi. 

Ieeja pasākumos tikai ar iepriekšpārdošanā iegādātām biļetēm. Biļetes un plašāka informācija par "Laikmetīgajām trešdienām" un Tallinas ielas kvartālu internetā.

Projekta kopējā iecere ir veidot plašu un mākslinieciski augstvērtīgu pasākumu programmu, kas norisināsies līdz 16. septembrim, mūsdienu kultūras baudītājiem ļaujot apmeklēt dažādu mūziķu, dzejnieku, dejotāju performances un apskatīt 3 vērienīgas mākslas izstādes.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!