Konkursa darbi
13.01.2014

Rute Marta Jansone un Marģers Zālītis

Komentē
0

Izvēlēties decembra mēneša uzvarētāju ilustrāciju konkursā bija daudz grūtāk, nekā iepriekšējā mēnesī. Mums bija ievērojami vairāk iesūtīto konkursa darbu, turklāt liela daļa no tiem ir mākslinieciski augstvērtīgi. Tieši tāpēc nolēmām sevi pārāk nemocīt un izvēlējāmies vairākus decembra mēneša uzvarētājus.

Konkursa otrajai kārtai, kurā novembra, decembra un janvāra mēnešu uzvarētāji ar šiem pašiem darbiem sacentīsies par "Lattelecom" sarūpēto planšetdatoru, izvirzām divus māksliniekus – Ruti Martu Jansoni un Marģeru Zālīti -, kuri saņems arī veicināšanas balvas no "Satori" un "Lattelecom".

Rute Marta Jansone, kura mācās Jāņa Rozentāla mākslas vidusskolas 2. kursā, konkursā pieteica ilustrāciju Daces Dzenovskas rakstam "Valstinācijas slogs". Par savu darbu Rute Marta stāsta: "Šo rakstu ilustrēt es izvēlējos, jo tas Dacei Dzenovskai izdevies kā lielisks stāsts, kas uzbur ainu par to, cik “valstsnācijas slogs" varētu būt smags mūsu sabiedrībai, reizē esot gan literārs baudījums, gan arī rosinot pārdomas te par politiku, te par cilvēku attiecībām un vērtībām pašos to pamatos. Rakstā risinātā problēma ir aktuāla arī man. Es esmu latviete, taču ironiskai notij no savas puses šajā ilustrācijā esmu iezīmējusi arī savu pašportretu - mans tēls ir izmisusi krieviski runājošā, kas sēž šaipus galdam, pretī valodas inspektorēm."

 

Marģers Zālītis no Rīgas Katoļu ģimnāzijas 8. klases uz "Satori" redakciju atnesa gleznu, kas ilustrē Andra Ogriņa dzejas publikāciju "Dūmi". Gleznai pievienotajā aprakstā Marģers raksta: "Tā man iepatikās drūmās noskaņas dēļ. Centos tādu radīt arī savā darbā. Gleznas nosaukums ir "Gaistošs", jo tādi man likās arī Andra Ogriņa dzejas tēli."

Ir vēl divi dalībnieki, kuriem vēlējāmies uzdāvināt veicināšanas balvas, lai gan nākamajā kārtā viņi nepiedalīsies. Viens no tiem ir Rihards Gailišs no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, kurš izgatavojis scenogrāfijas darbu, ilustrējot Haralda Matuļa rakstīto recenziju par "Homo Novus" festivāla izrādi "Nakts ceļotājs". Par savu darbu Rihards stāsta: "Mežs. Paraugoties dziļāk, tas ir daļa mūsu. Mežs uztur mūs pie dzīvības. Laikam ejot, ar vien lielāku pārsvaru par to gūst pilsēta, taču līdz ar to meža vērtība aug. Arī šajā publikācijā mežs ir tikai blakus tēma, taču tas nemanot ieņem būtisku lomu. Mežs ir dabas telpa, kura jums jāsargā un jāsaudzē. Ne tikai mūsu pašu labā. Sevis veidotajā ilustrācijā centos mežu atspoguļot kā siltu, gaišu, omulīgu un spēcinošu telpu, atsevišķu pasauli."


Otru veicināšanas balvu piešķiram arī Aleksim Ramanim no Rīgas Ezerkrastu pamatskolas, kurš ieguldījis lielu darbu, uzņemot īsfilmu par Santas Remeres rakstu "Literatūra bieži vien ir kino". Pamatojot sava darba izvēli, Aleksis raksta: "Es izvēlējos šo rakstu, jo man pašam patīk labāk lasīt grāmatas, nekā sēdēt pie televizora. Skatīties kino ir neforši, bet grāmatas lasīt forši un ļoti interesanti!"

Konkurss norisināsies līdz 2014. gada novembrim, un reizi trijos mēnešos tiks izraudzīts viens dalībnieks, kas savā īpašumā iegūs planšetdatoru. Konkursa noteikumus iespējams uzzināt ŠEIT.

Decembris 2013

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!