Aktualitātes
06.07.2023

Rīgā uzstāsies izcils koris no Ukrainas

Komentē
0

Jūlijā ar labdarības koncertiem Eiropā un Latvijā viesojas pasaulē plaši pazīstamais Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris "Dudaryk" no Ļvivas. Sestdien, 8. jūlijā, 17:00 kori uzstāsies Rīgas Domā kopā ar ērģelnieci Jolantu Barinsku.

Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris "Dudaryk" ir starptautiski pazīstama mākslinieciska vienība, kas sniegusi vairāk nekā 2500 koncertus Ukrainas un pasaules prestižākajās koncertzālēs, tostarp Kārnegija zālē Ņujorkā, Parīzes Dievmātes katedrālē, Vankūveras "Air Place", pilī "Ukraina", Nacionālajā filharmonijā Varšavā, Ukrainas Nacionālajā operā, Ukrainas Nacionālajā filharmonijā u.c. Koris saņēmis Nacionālo Tarasa Ševčenko balvu, kas ir augstākā godalga valsts kultūras nozarē Ukrainā, kā arī daudzus citus apbalvojumus.

"Dudaryk" Latvijā viesojas, lai pateiktos Latvijas cilvēkiem par atbalstu karā pret Krieviju un iepazīstinātu Latvijas klausītājus ar ukraiņu kora mūziku. Koncertturnejas laikā savāktie ziedojumi tiks nodoti Ukrainas aizstāvjiem – visiem, kas ir nomodā par Ukrainu – gan frontē, gan aizmugurē.

Koncertprogrammā ir iekļauta ukraiņu tradicionālā mūzika, arī mūsdienīgā skanējumā, sakrālā mūzika no dažādiem gadsimtiem, kā arī oriģinālas kompozīcijas, kas ietverts kora vairāk nekā 1500 skaņdarbu plašajā repertuārā.

Programmā: D. Katsal, Liturgy of Kyiv Pechersk Lavra, M. Dyletskyi, М. Verbytskyi, O. Koshyts, J. S. Bahs, M. Rēgers.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" tīklā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!