Aktualitātes
17.11.2018

Pieci ieteikumi kulturālām svētku brīvdienām

Komentē
0

Pa vidu svinībām iesakām paspēt apskatīt instalāciju "Matter to Matter" un Rīgas starošanu, kā arī klausīties nakts mūziku un nākamās simtgades pirmo koncertu.

  1. Nedēļas nogalē Rīgā norisināsies gaismas festivāls "Staro Rīga" – pirms došanās naksnīgajās pilsētas ielās ieskaties mūsu sagatavotajā ceļvedī ar pieciem spilgtiem darbiem, kas būs skatāmi festivālā.
  2. Svētdien pēc uguņošanas "Cafe Leningrad" valsts svētkus kopīgi aicina nosvinēt ansamblis "Manta", kas sola uzspēlēt "zināmās dziesmas un mazliet no jaunajiem eksperimentiem krogā, kas atrodas vien pārsimt metru no Latvijas proklamēšanas vietas".
  3. Svētdien dažādās vietās Rīgā skanēs koncertprogramma "Nakts koncerti", kurā instrumentālās mūzikas apvienības un solisti izpildīs dažādu laikmetu latviešu komponistu skaņdarbus, kā arī ārzemju mākslinieku darbus, kuru vidū populārākais ir igauņu ģēnijs Arvo Perts.
  4. Pirmdienas vakarā laukumā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas tiks aizvadīts nākamās simtgades pirmais koncerts "Mīlestības vārdā. 18+", kurā dziedātājs Shipsea kopā ar domubiedriem izpildīs 18 tautā iemīļotas dziesmas jaunā skanējumā.
  5. Valsts svētku brīvdienu laikā Melngalvju namā būs iespēja apskatīt Eiropā un pasaulē augsti novērtētā latviešu dizainera Artūra Analta interaktīvo instalāciju "Matter to Matter", ko nesen Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā apmeklēja rekordliels skatītāju skaits.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!