Aktualitātes
08.05.2020

Pedvāles muižas kompleksā izcēlies ugunsgrēks

Komentē
0

Vakar, 7. maijā, ap plkst. 21:00 sācis degt Pedvāles mākslas parka saimniecības ēkas jumts. Kamēr notika Pedvāles muižas rekonstrukcijas darbi, ēkā bija ierīkots birojs, kurā glabājās Pedvāles mākslas parka arhīvi, mākslas darbi, kā arī biroja tehnika.

Kā stāsta Pedvāles mākslas parka projektu vadītāja Laura Miglone, liesmas tika apturētas un ēkā esošās vērtības izglābtas, taču uguns, ūdens un glābšanas darbi izpostījuši ēkas jumtu, tāpēc šobrīd valsts kultūras pieminekļa statusā esošā būve pakļauta laikapstākļu radītiem bojājumiem. Svaigi restaurēto muižas ēku uguns nav skārusi.

"Satraukumu radīja tas, ka muižas rekonstrukcijas laikā ēkā bija sakoncentrēts viss, kas atrodas Pedvālē, taču to izdevās izglābt. Tagad priekšā žāvēšanas un bojājumu novērtēšanas darbi. Pēc iespējas ātrāk nepieciešams paglābt ēkas sienas un sākt jumta atjaunošanas darbus," stāsta māksliniece, Pedvāles mākslas parka dibinātāja Ojāra Feldberga meita Laura Feldberga.

Pedvāles mākslas parka saimnieki aicina palīdzēt nelaimē un ziedot steidzamākajiem glābšanas darbiem un jumta atjaunošanai: saņēmējs – biedrība "Pedvāle", reģistrācijas numurs 40008047067, konta numurs – LV46UNLA0050016933410.

Pedvāles mākslas parku 1991. gadā kādreizējo Firksu-Pedvāles un Briņķu-Pedvāles muižu teritorijās izveidoja tēlnieks Ojārs Feldbergs, un līdz 2018. gadam tas saucās Brīvdabas mākslas muzejs. Parka brīvdabas ekspozīcijā skatāmi mākslas darbi, kas radīti simpoziju un darbnīcu laikā, kā arī Ojāra Feldberga skulptūras un vides mākslas objekti.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!