Grupa "The Beatles"
 
Aktualitātes
12.10.2017

Noskaidroti 100 pasaules iedvesmojošākie mūziķi

Komentē
0

Interneta žurnāls "Quartz" izmantojis 1991. gadā dibinātajā tiešsaistes mūzikas datubāzē "AllMusic.com" atrodamos datus, un radījis topu ar visu laiku iedvesmojošākajiem mūziķiem.

"AllMusic" apkopo desmitiem tūkstošu mūziķu biogrāfijas un diskogrāfijas, kā arī sarakstus ar mūziķiem, no kuriem viņi ir iedvesmojušies vai kurus iedvesmojuši. "AllMusic" noteicis šīs ietekmes, balstoties izpētes darbā un intervijās, kā arī datubāzes redaktoru viedoklī.

Apkopojot datubāzē atrodamo informāciju par 53 630 māksliniekiem,"Quartz" izveidojis sarakstu ar 100 ietekmīgākajiem pasaules mūziķiem, kā arī sarakstus ar dažādos žanros un pasaules pilsētās ietekmīgajiem māksliniekiem.

TOP 100 pirmajā vietā ar lielu atrāvienu nokļuvusi grupa "The Beatles", ko kā iedvesmas avotu norādījuši 1230 mūziķi. Otrajā vietā atrodas Bobs Dilans ar 669 iedvesmotiem māksliniekiem, savukārt trešajā - "The Rolling Stones", kuru mūzika ietekmējusi 557 mūziķus.

Savukārt topa pēdējās piecās vietās atrodas "AC/DC", B.B.Kings, Kērtiss Meifīlds, "Deep Purple" un "Depeche Mode", kuri topu noslēdz ar 120 iedvesmotiem mūziķiem.

Tāpat "Quartz" apkopojis sarakstu ar dažādos žanros ietekmīgākajiem mūziķiem. Piedāvājam nelielu ieskatu tajā:

Pops/roks   "The Beatles"  1230
Džezs Mailzs Deiviss 342
Elektronika  "Kraftwerk" 323
Blūzs  Muddy Waters 200
Regejs Bobs Mārlijs 165

Visbeidzot "Quartz" atlasījis pasaules pilsētas, no kurām nākuši visvairāk datubāzē "AllMusic" pārstāvēto mākslinieku, un starp šiem mūziķiem noteicis visietekmīgākos konkrētajās pilsētās:

Ņujorka (ASV) "The Velvet Underground"
Londona (Lielbritānija) "The Rolling Stones"
Čikāga (ASV)  Kērtiss Meifīlds
Parīze (Francija)  "Daft Punk"
Toronto (Kanāda) Nīls Jangs
Birmingema (Lielbritānija) "Black Sabbath"
Berlīne (Vācija)  "Tangerine Dream"

Ar pilnu topu var iepazīties šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!