Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
31.08.2023

Aicina pieteikties performances mākslas kursam

Komentē
0

Līdz 15. septembrim interesenti var pieteikties dalībai Latvijas Performances mākslas centra rīkotajā performances mākslas kursā, lai iegūtu zināšanas par performances mākslu, apgūtu jaunas vizuālās mākslas un kustību prasmes, kā arī iegūtu iespēju piedalīties starptautiskajā Rīgas Performances festivālā "Starptelpa" (2024).

No 2023. gada 8. oktobra līdz 2024. gada 2. jūnijam Latvijas Performances mākslas centrs jau sesto gadu piedāvā profesionālā līmenī apgūt Latvijā unikālu performances mākslas kursu "Personiskās pieredzes transformācija ķermenī, darbībā un objektā". Kursa laikā tā dalībnieki pētīs performances mākslas trajektorijas un radīs noslēguma darbu, kuru varēs prezentēt starptautiskajā Rīgas Performances festivālā "Starptelpa" (2024), tādējādi ne tikai iegūstot zināšanas un prasmes, bet arī sasniedzot plašāku auditoriju.

Mācību kurss dalībniekiem piedāvā gan teorētiskas zināšanas par performanci, gan iespēju praktiski izzināt un apgūt performances mākslu kā pašizpētes procesu, integrējot personiskos atklājumus ķermenī, kustībā, objektā, kompozīcijā. 

Kurss atvērts dažādu nozaru pārstāvjiem – gan profesionāļiem, gan studentiem, tostarp interesentiem bez iepriekšējas pieredzes.

Kurss piedāvā gūt teorētiskās zināšanas par performances izcelsmi, vēsturi un attīstību, attīstīt konceptuālo un analītisko domāšanu, kā arī apgūt somatiskās prakses, atklājot ķermeni kā performances instrumentu. Kursa laikā tiks pielietotas vizuālās mākslas tehnikas un metodes, strādājot ar vizuālās mākslas objektu kā performances instrumentu, tāpat uzsvars tiks likts uz kompozīcijas un vizuālās dramaturģijas prasmju attīstīšanu, integrējot un sintezējot atsevišķus elementus vienotā mākslas darbā. Kurss piedāvās arī sava sociālā kapitāla veidošanu caur jauniem kontaktiem un iespējām, kā arī sava simboliskā kapitāla veidošanu caur iespēju piedalīties starptautiskā mākslas festivālā.

Informācija par pasniedzējiem un pieteikšanos Latvijas Performances mākslas centra mājaslapā

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!