Attēls: "Unsplash.com"
 
Aktualitātes
24.10.2023

Kultūras ministrija izsludinājusi konkursu senioru medijpratības veicināšanai

Komentē
0

Lai mazinātu dezinformācijas radītos riskus un veicinātu kritisku un atbildīgu attieksmi pret publiskajā telpā pieejamo informāciju, Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi konkursu uz valsts pārvaldes uzdevuma – senioru medijpratības sekmēšana – veikšanu.

"Šīgada februārī Kultūras ministrijas un "Latvijas faktu" veiktā pētījuma par Latvijas iedzīvotāju mediju lietošanas paradumiem rezultāti apliecina, ka seniori viskritiskāk vērtē savu spēju analizēt informāciju, atzīstot, ka viņiem pietrūkst zināšanu par to, kā atšķirt uzticamu informāciju medijos no tendenciozas un maldinošas," norāda KM Mediju politikas nodaļas eksperte Agnese Berga, akcentējot, ka tā atzinuši 17% senioru, un vēl 22% norādījuši, ka ir gadījies noticēt tendenciozai vai safabricētai informācijai medijos, to saprotot tikai vēlāk.

Vienlaikus interese par medijpratību Latvijas senioru vidū pieaug – šīgada pētījumā jau vairāk nekā puse (53%) senioru norāda, ka viņus interesē medijpratības jautājumi. Salīdzinot ar 2017. gadu, senioru mērķauditorijā šī interese ir pieaugsi pat vairāk nekā divas reizes, jo 2017. gada pētījumā par medijpratības un kritiskās domāšanas jautājumiem interesi bija izrādījuši vien 23% senioru.

Konkursa uzvarētājam būs jāorganizē medijpratību veicinošas aktivitātes senioriem:

  • jāizstrādā un jāīsteno aktivitāšu plāns senioru medijpratības prasmju pilnveidošanai;

  • jānodrošina vismaz 20 klātienes nodarbības senioru medijpratības veicināšanai, aptverot Kurzemes, Latgales, Zemgales, Vidzemes reģionus, Rīgu un Rīgas reģionu;

  • jāizveido un jāizplata informatīvi izglītojoši materiāli ar praktiskiem padomiem, lai veicinātu senioru kritisku un atbildīgu attieksmi pret publiskajā telpā pieejamo informāciju.

Pretendentiem piedāvājumi konkursā jāiesniedz līdz š.g. 16. novembrim plkst. 17.15 Dokumentu pārvaldības nodaļā, nogādājot tos klātienē vai nosūtot pa pastu – Kr. Valdemāra iela 11a, Rīga, LV-1364 (pasta zīmogs – 2023. gada 16. novembris), vai nosūtot elektroniski uz KM oficiālo elektronisko adresi vai e-pastu: [email protected], parakstītu ar drošu elektronisko parakstu.

Informāciju par nolikumu un dalību konkursā var saņemt pa tālruni +371 26453523 vai iesniedzot rakstveida pieprasījumu, bet ne vēlāk kā 5 (piecas) dienas pirms pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām.

Visā pasaulē no š.g. 24. oktobra līdz 31. oktobrim norisinās jau divpadsmitā UNESCO Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļa (Global media and information literacy week), kuras tēma šogad ir mediju un informācijas pratība digitālajā telpā, kā arī kolektīvā globālā darba kārtība.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!