Publicitātes foto.
 
Aktualitātes
23.01.2024

Izziņo Mākslas akadēmijas karnevālu ar tēmu "Dekadences jātnieki"

Komentē
0

Šī gada 9. februārī Latvijas Mākslas akadēmijā jau 84. reizi norisināsies tradicionālais Mākslas akadēmijas karnevāls un šogad tā tēma ir "Dekadences jātnieki". Pasākums apmeklētājiem durvis vērs pulksten 21 un norisināsies līdz 5 rītā, un šajā laikā visā ēkā skanēs mūzika un būs skatāmas mākslas performances.

"Nogurst apziņa, tiek uzsākts ceļojums uz tās auglīgo, tumšo nakti. Mūsu katedrāle atver vārtus karnevālam jau 84. reizi. Seglos sēžas un pa tās durvīm iejāj svešinieks. Žokejs, krāpnieks, tirgotājs, āksts. Tam izvirtību plīvuros ievīstīts ārprātīgs noslēpums, gaismas kūlis. Kad grūs Roma, viņš laidīsies dejā pirmais – vai tas būsi tu?" tā šī gada karnevāla tēmu iezīmē pasākuma rīkotāji.

Karnevāla laikā LMA gaiteņi pārtaps gaismas un skaņas biezokņos, vadmotīvā iekļaujot pāreju no gaišā uz tumšo. Karnevāla viesi tiks aicināti baudīt mūziku uz četrām skatuvēm un veldzēties performanču kabinetos, kur darbosies MC Pitons, Latvijas Performances mākslas centra mākslinieki un citi. Būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, kā arī novērtēt jauno mākslinieku veidotas dekorācijas un skatīt starptautiskā īsfilmu festivāla "2Annas" sagatavoto kino programmu. Turklāt trešā stāva gaiteņa galā norisināsies apokalipses jātnieku vadībā radīti elektroniskās mūzikas un instalāciju eksperimenti.

Jau pulksten 23 uz karnevāla lielās skatuves kāps grupa "Dzeltenie pastnieki" un kopumā par pasākuma atmosfēru rūpēsies grupas: "PND", "Origo Boys", "Bēdu brāļi", "Purple Negative", dziedātāji Juris Simanovičs un Keitija Bārbale, komiķi no "Comedy Latvia", DJ Krankenwagen un daudzi citi mākslinieki. Būs vēl citi ievērojami mūziķi, kuru vārdi šobrīd tiek turēti noslēpumā – par tiem karnevāla viesi uzzinās neilgi pirms pasākuma, raksta organizatori.

Apmeklētājus pasākuma laikā veldzēs atspirdzinoši dzērieni un maltīti nodrošinās trīs dažādas virtuves – vegānā, veģetārā un klasiskā. Būs arī vairākas atpūtas telpas.

Biļešu cenas: LMA studentiem (uzrādot derīgu studentu apliecību) – 20 eiro; LMA studentu draugiem, citu augstskolu studentiem, LMA absolventiem(uzrādot diplomu) – 35 eiro; kultūras mīļotājiem – 45 eiro.

Biļetes var iegādāties mākslas preču veikalā "Vilhelms" Krišjāņa Valdemāra ielā 9. Norēķini tikai skaidrā naudā. Kultūras mīļotāju biļetes ir pieejamas vietnē "Bezrindas.lv". Biļešu skaits ir ierobežots. Ieeja karnevālā no 18 gadu vecuma – pie ieejas tiks pārbaudīti personu apliecinoši dokumenti.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!