Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
13.11.2023

Izveidota pilsoniskās aktivitātes lietotne jauniešiem "Varu.Daru"

Komentē
0

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Džona F. Kenedija lasītavā 13. novembrī plkst. 15:00 atklāta jauna mobilā lietotne jauniešiem "Varu.Daru". Tās mērķis ir palīdzēt jauniešiem kļūt par aktīviem pilsoņiem, kas ir gatavi piedalīties sabiedriski politiskajos procesos.

 "Brīvā un demokrātiskā pasaule mūsdienās saskaras ar ļoti lieliem izaicinājumiem, un mums ir svarīgi stiprināt sevi un savu sabiedrību, lai mēs spētu stiprināt savu valsti," par "Varu.Daru" idejas iemesliem saka "ManaBalss" vadītājs Imants Breidaks. "Brīvība un demokrātija – tās nav pašsaprotamas lietas. Par tām nemitīgi ir jārūpējas. Rītdienas Latvijas vadošie, valdošie un noteicošie prāti un rokas šodien sēž skolas solos, tāpēc vēlamies viņiem par to draudzīgā veidā ikdienā atgādināt un parādīt, kā viņu rīcība un lēmumi ietekmē viņu ģimeni, kopienu, sabiedrību un tālāk – jau arī valsti."

"Varu.Daru" ir mobilā lietotne, kas paredzēta jauniešiem vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Tās saturs veidots sadarbībā ar Latvijas skolām, pielāgojot to "Skola 2030" un Starptautiskā Bakalaurāta izglītības programmām. Lietotnes galvenais mērķis ir veicināt pilsonisko apziņu jauniešu vidū un tādu ikdienas paradumu iedzīvināšanu ikdienā, kas viņiem palīdzētu kļūt par aktīviem un sabiedriski politiskajos procesos piedalīties gataviem pilsoņiem, attīstīt spēju pieņemt gudrus un pamatotus lēmumus, kā arī spēt piedalīties un sniegt ieguldījumu kulturāli daudzveidīgas demokrātiskas sabiedrības attīstībā.

 Lietotni "Varu.Daru" skolēni un ikviens interesents var lejupielādēt viedtālrunī no "Google Play" vai "App Store". Lietotne piedāvā saskarni ar kalendāru, kā arī aktivitāšu kategorijas, sadalītas pa jomām. Piemēram, gatavošanās dienai, sociālā komunikācija, kopienas un sociālais aktīvisms, personiskā izaugsme, finanšu pratība u.c.

Lietotnē ir virkne projekta izstrādātāju piedāvātu aktivitāšu, kuras atzīmēt kā sev aktuālas un ar tām darboties. Ieskatam – dažas no piedāvātajām aktivitātēm: "Regulāri rūpējies par savu mājdzīvnieku", "Lasi grāmatu 15–30 minūtes", "Ievēro satiksmes noteikumus", "Veido iekrājumus", "Pastāsti kādam, ko šodien izlasīji un uzzināji",  "Papildini ar jaunu informāciju vienu rakstu Vikipēdijā",  "Ziņo par botiem un troļļiem sociālajos tīklos", "Izlasi nodaļu no Satversmes", "Pastaigājies 15 minūtes svaigā gaisā",  "Noskaties "Panorāmu" vai kādu citu ziņu raidījumu".

Lietotnē ir redzams atzīmēto un izpildīto uzdevumu skaits, kā arī progresa ziņojums. Ir pieejamas atkārtošanas un atgādinājumu funkcijas, kas kalpo par pamudinājumu un ir iedarbīgs palīgs aktivitāšu pārvēršanai par ikdienas ieradumiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!