Attēls: Unsplash.com
 
Aktualitātes
01.08.2023

Aicina piedalīties plašākajā LGBTQ aptaujā Eiropā

Komentē
0

Visā Eiropas Savienībā norisinās visaptveroša LGBTQ aptauja, lai noskaidrotu LGBTQ cilvēku pieredzi, uzskatus un bažas. Iegūtā informācija palīdzēs veidot iniciatīvas, lai turpmāk aizsargātu un veicinātu LGBTQ cilvēku tiesības. Aptauju organizē Eiropas savienības Pamattiesību aģentūra (FRA).

Šī aptauja ir anonīma un pieejama LGBTQ cilvēkiem, kuri sasnieguši vismaz 15 gadu vecumu. Aptauja tiek veikta 27 ES dalībvalstīs, kā arī Albānijā, Serbijā un Ziemeļmaķedonijā. 

Aptaujas rezultāti tiks publicēti 2024. gadā, un tie ļaus FRA novērtēt progresu kopš iepriekšējās aptaujas, kas tika veikta 2019. gadā. 

2019. gada LGBTQ aptauja parādīja, ka līdz LGBTQ vienlīdzībai Eiropā joprojām ir ejams tāls ceļš. Vardarbība un diskriminācija pret LGBTQ cilvēkiem saglabājas augstā līmenī, tāpat arī bailes brīvi pārvietoties kā LGBTQ personai.

Šī informācija palīdzēja veidot Eiropas Komisijas LGBTQ vienlīdzības stratēģiju 2020–2025. gadam. Tā sniedza ieguldījumu vienlīdzīgas izturēšanās politiku un iniciatīvu izstrādāšanā, lai atbalstītu un aizsargātu LGBTQ cilvēkus visā Eiropā. 

Aptauja pieejama visās Eiropas Savienības valodās, tostarp arī latviešu valodā. Aptauja ilgs līdz 22. augustam.

Iepriekšējā aptaujā 2019. gadā piedalījās vairāk nekā 140 000 dalībnieku no visas Eiropas Savienības.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!