Aktualitātes
30.04.2023

Daugavpilī atkal skatāmi Marka Rotko oriģināldarbi

Komentē
0

Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī izstādīti seši jauni Rotko oriģināldarbi no viņa mantinieku kolekcijām. Atjaunotās ekspozīcijas atklāšana 28. aprīlī bija galvenais notikums centra 10 gadu jubilejas programmā.

Ciešā sadarbībā ar mākslinieka ģimeni, meitu Keitu Rotko Prizelu un dēlu Kristoferu Rotko centrs regulāri īsteno ekspozīcijas nomaiņu – ik pēc trim gadiem Daugavpilī skatāmi citi mākslinieka darbi. Tas paver apmeklētājiem iespēju skatīt miljoniem vērtus mākslinieka oriģināldarbus, kas atspoguļo dažādus Rotko radošās attīstības periodus. Aizvadīto 10 gadu laikā apmeklētāji varējuši skatīt kopskaitā 17 Rotko oriģināldarbus. Desmit gadu jubilejā Rotko centrs no mākslinieka ģimenes saņēmis dāvanā 2 Marka Rotko zīmējumus.

"Pēc ilgāka laika perioda Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs jau atkal varēs lepoties ar to, ka ir vienīgā vieta Austrumeiropā, kur skatāmi pasaulslavenā mākslinieka, abstraktā ekspresionista Marka Rotko oriģināldarbi," saka centra pārstāvji.

Mākslas centra apmeklētājiem jaunā ekspozīcija būs pieejama līdz 2026. gadam.

Radošās darbības, mākslinieku dāvinājumu un mecenātu atbalstītu iepirkumu rezultātā 10 gadu laikā Rotko centrā izveidojusies valstiski un starptautiski nozīmīga mākslas kolekcija, kas ne tikai papildina Rotko centra pastāvīgās ekspozīcijas, bet ir regulāri skatāma arī citās Daugavpils, Latvijas un pasaules kultūrvietās.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!