Aktualitātes
11.12.2018

"Bohemian Rhapsody" kļuvusi par visvairāk straumēto 20. gadsimta dziesmu

Komentē
0

Pateicoties biogrāfiskās filmas par Frediju Merkūriju panākumiem, "Bohemian Rhapsody" kļuvusi par visvairāk straumēto 20. gadsimta dziesmu, apsteidzot "Nirvana" hītu "Smells Like Teen Spirit", ziņo "The Guardian".

"Queen" dziesma iznāca 1975. gadā, un tiek lēsts, ka šobrīd tā tiešsaistes straumēšanas servisos, tai skaitā "YouTube", "Spotify" un "Deezer", atskaņota vairāk nekā 1,6 miljardus reižu, paziņojusi ierakstu kompānija "Universal Music Group", kas pārstāv grupu "The Queen".

Dziesmas popularitātes kāpuma pamatā ir novembrī uz ekrāniem nonākusī biogrāfiskā filma "Bohēmista rapsodija", kur galveno – Fredija Merkūrija – lomu atveido aktieris Rami Maleks un kas kopš iznākšanas nopelnījusi jau 600 miljonus dolāru.

"Tātad rokmūzikas upe ir pārtapusi straumēs! Esmu ļoti priecīgs, ka mūsu mūzika joprojām plūst vareni!" ziņu par dziesmas panākumiem komentējis "Queen" ģitārists Braiens Mejs.

Visvairāk straumēto 20. gadsimta dziesmu pirmais piecnieks nes pārsteigumus: piemēram, tajā nav tādu izpildītāju kā Maikls Džeksons un "The Beatles". Otrajā vietā ar vairāk nekā 1,5 miljardiem straumēšanas reižu ir "Nirvana" 1991. gada dziesma "Smells Like Teen Spirit", kam seko divas "Guns N’ Roses" dziesmas – "Sweet Child O’ Mine" un "November Rain". Pirmo piecnieku noslēdz "A-ha" dziesma "Take on Me". "Bohemian Rhapsody" nosaukta arī par visu laiku visvairāk straumēto klasiskā roka dziesmu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!