M-City - Skolas ielā 15. Foto: Kaspars Alksnis, Kaspars Kursišs, Edgars Zvirgzdiņš
 
Aktualitātes
22.05.2014

Apskatāmi pirmajā Rīgas ielu mākslas festivālā tapušie darbi

Komentē
0

Ar velo ekskursiju pa festivāla laikā tapušo darbu vietām noslēdzies pirmais Rīgā rīkotais ielu mākslas festivāls "Blank Canvas: art-ground, play-ground, crime-ground", kas norisinājās Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros. 

No 13. līdz 17. maijam ikvienam interesentam bija iespēja iepazīties ar ielu mākslas žanra dažādību, darbu tapšanas procesu, piedalīties vairākās starptautiski atzītu mākslinieku un teorētiķu lekcijās, apaļā galda diskusijā un meistarklasēs. Festivāla mērķis bija rosināt diskusiju par ielu mākslas vietu pilsētvidē un sabiedrībā, veicināt sadarbību starp ielu māksliniekiem un pašvaldības iestādēm, kas ir atbildīgas par pilsētas vizuālo noformējumu, kā arī, uzaicinot starptautiski atzītus un populārus māksliniekus, Rīgā radīt ielu mākslas objektus kā precedentus, ar kuriem pierādīt, ka ielu māksla var būt kvalitatīva un patikt plašai publikai.

""Blank Canvas" (jeb tīrs audekls) kā festivāls ir sava veida samierināšanas akcija starp ielu māksliniekiem un sabiedrību," atzīst festivāla kurators Edgars Zvirgzdiņš. "Mūsu mērķis bija parādīt, ka var būt dialogs starp iesaistītajām pusēm, ka ir iespējams veidot kvalitatīvus ielu mākslas darbus, īpaši, ja ir vietas, kur to legāli darīt," festivāla būtību raksturo E. Zvirgzdiņš.

Festivāls "Blank Canvas: art-ground, play-ground, crime-ground" Rīgā rīkots pirmo reizi. Organizētāji atzīst, ka darbs ir paveikts, ieplānotais izdarīts un īpašu gandarījumu par paveikto sniedz tieši rīdzinieku un Rīgas viesu paustās labās atsauksmes par festivāla laikā tapušajiem darbiem. Organizētāji atzīst – interese par festivālu ir tik liela, ka pietiks motivācijas, lai šādu festivālu rīkotu atkārtoti.

Festivāla rīkotāji un mākslinieki aicina iepazīties ar festivāla laikā tapušajiem darbiem: ROA – Sparģeļu ielā 5, MTO – Gaujas ielā 5, MONEYLESS – Tilta ielā 8, TRON – Kalnciema ielā 51, Paulis Liepa – Lāčplēša ielā 39 (vārti iekšpagalmā), M-City – Miera ielā 50, FROST un Aigars Mamis – Lubānas ielā 35, M-City – Skolas ielā 15, Hop Louie – Mazā Krasta ielā (tunelis zem Salu tilta), Metjū Tullijs (Metthew Thully) – strūklaka Viesturdārzā.

Festivāla organizētāji izsaka lielu pateicību visiem ēku īpašniekiem un apsaimniekotājiem, kuri atļāva izmantot savus īpašumus to apzīmēšanai festivāla vajadzībām. Pateicību par pacietību un izrādīto interesi par ielu mākslas nozares sakārtošanu organizētāji izsaka Rīgas pilsētas būvvaldei, īpaši vadītājam Ingusam Vircavam, Rīgas pilsētas būvvaldes Adresācijas nodaļas vadītājam Valdim Dombrovskim, kā arī Reklāmas saskaņošanas vadītājam Vilnim Piķim.

Festivālu "Blank Canvas: Art-ground, play-ground, crime-ground", piedāvā "Rīga 2014" un Latvijas Republikas Kultūras ministrija; organizē: "Ideju Institūts", "Untitled Pasākums", "Associates Partners & Sons"; atbalsta: Rīgas dome, "Warp", "PR/AD", "Elizabete Hotel", "Krāsu serviss", "Stats Serviss", "Nabaklab", "Street Burgers" un "SIXT". Papildu informācija www.blankcanvas.lv.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!