Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
10.05.2024

Leļļu teātris ar starptautisku programmu svinēs 80. dzimšanas dienu

Komentē
0

Latvijas Leļļu teātris 4. oktobrī svinēs 80. dzimšanas dienu, ko paredzēts atzīmēt ar plašu pasākumu programmu teātra profesionāļiem un interesentiem. Četru dienu garumā Latvijā viesosies starptautiski atzīti teātra profesionāļi un lektori, lai vadītu meistarklases, pētītu laikmetīgā teātra attīstības scenārijus divu dienu konferencē, kā arī piedāvātu aizraujošas viesizrādes Latvijas teātra skatītājiem.

Programma "Kurp doties?" norisināsies no 1. līdz 4. oktobrim Latvijas Leļļu teātra, Latvijas Kultūras akadēmijas, Latvijas Mākslas akadēmijas telpās un Raiņa un Aspazijas mājā. Pirmās divas dienas tiks veltītas praktiskajam apmācību procesam, organizējot trīs meistarklases: "Koprades un objektu teātra dramaturģija" (Sodja Zupanc-Lotker, Čehija) gaidīs dramaturgus un teātra kritiķus, "Ekoscenogrāfijas darbnīca" (Tanja Bīra, Austrālija) paredzēta scenogrāfiem un māksliniekiem, savukārt aktieri un režisori tiek gaidīti darbnīcā "Kā stāstīt stāstu ar ierobežotiem materiāliem. Es esmu stāsts" (Išmaels Falke, Anna Ivanova-Brašinska, Somija). Katra no meistarklasēm ilgs divas pilnas dienas. 

Programmas centrālais notikums, kas pulcēs plašu vietējo un ārvalstu auditoriju, būs starptautiskā konference "Laikmetīgais (leļļu) teātris: kurp doties?" 3.–4. oktobrī. Konference pulcēs atzītus lektorus, laikmetīgās skatuves mākslas meistarus, psihologus, filozofus, mārketinga ekspertus un producentus, lai kopīgi domātu un runātu par teātra nozares attīstības iespējām un scenārijiem šodien. Par skatuves mākslas situāciju Eiropā un pasaulē diskutēs lektori no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Čehijas, Beļģijas, Peru un Austrālijas. Konference notiks Latvijas Leļļu teātra Lielajā zālē, reģistrēšanās iespējama "Biļešu Paradīzes" interneta vietnē. 

Paralēli meistarklašu un konferences programmai plašāku ieskatu leļļu teātra daudzveidībā piedāvās Kauņas Valsts leļļu teātris ar viesizrādi "Lauva un putns" (no 3 gadu vecuma) 1. oktobrī un Somijas laikmetīgā leļļu teātra apvienība "Grus Grus" ar iestudējumu "Neredzamās zemes" (no 12 gadu vecuma) 3. oktobrī. Abas izrādes veidotas bez teksta, kas tās padara viegli uztveramas jebkuras valsts skatītājiem. 

80. dzimšanas dienā līdzās ārvalstu programmai Latvijas Leļļu teātris sagatavojis arī ļoti īpašu jauniestudējumu – 2. oktobrī pirmizrādi piedzīvos "Leģendārā izrāde" režisoru Vijas Blūzmas, Edgara Kaufelda un Mārtiņa Eihes kopdarbā: šis darbs pētīs un atklās ekstravagantās Latvijas Leļļu teātra režisores un mākslinieciskās vadītājas Tīnas Hercbergas daiļradi un personību, meklējot 1967. gada apbalvojumiem bagātā iestudējuma "Interlellis-67" panākumu atslēgu. 

Plašāka informācija par jubilejas programmas pasākumiem atrodama konferences vietnē.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!