Pulksteņrādītāja virzienā no augšējā kreisā stūra: Santa Mičule, Anda Baklāne, Lauma Mellēna-Bartkeviča, Henrieta Verhoustinska, Alise Zariņa, Pēteris Bankovskis
 
Aktualitātes
19.12.2017

Žūrija izvirzījusi kandidātus Normunda Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā

Komentē
0

8. janvārī Jaunajā Rīgas teātrī sarīkojuma "NN NAKTS" laikā tiks pasniegta Normunda Naumaņa vārdā nosauktā Gada balva mākslas kritikā. Par darbu dažādu mākslas jomu kritikā šogad balvai izvirzīti seši kandidāti: Anda Baklāne, Pēteris Bankovskis, Lauma Mellēna-Bartkeviča, Santa Mičule, Henrieta Verhoustinska un Alise Zariņa.

Jau otro reizi žūrija aicināja pieteikt kandidātus Jaunā kritiķa/es veicināšanas balvai, saņemtie pieteikumi tika izvērtēti un veicināšanas balvas saņēmēja vārdu žūrija paziņos 8. janvāra pasākumā "NN nakts".

Gada balvas žūrijas priekšsēdētājs, rakstnieks, filozofs un interneta žurnāla "Satori" redaktors Ilmārs Šlāpins uzskata: "Kritika ir svarīga šodienas kultūras dzīves sastāvdaļa, bez sarunas par to, kas notiek visdažādāko žanru mākslā, tā zaudē iespēju padziļinātai sarunai ar skatītāju un klausītāju. Kritika ir nozīmīgs palīgs arī māksliniekiem, kas alkst un gaida novērtējumu, mācās no savām kļūdām un citu sasniegumiem. Kritika dod iespēju attīstīties un augt jaunām kultūras idejām, iesakņoties un rast pamatu tam, kas nākotnē vēl tikai radīs sabiedrības izpratni par skaisto."

Anda Baklāne izvirzīta par dzejas vērtējumu žurnālā "Domuzīme" un interneta kultūras žurnālā "Satori", Pēteris Bankovskis par vizuālās mākslas recenzijām mākslas un kultūras portālā "Arterritory", Lauma Mellēna-Bartkeviča par operas izrāžu vērtējumu "Satori", Santa Mičule par vizuālās mākslas recenzijām "Kultūras Dienā" un interneta žurnālā "Punctum", Henrieta Verhoustinska par teātru izrāžu vērtējumu Kultūras Dienā" un "Teātra Vēstnesī", Alise Zariņa par kino recenzijām "Satori" un interneta žurnālā "Kino Raksti".

Galvenās balvas ieguvējs saņems arī naudas stipendiju EUR 1500, kuru atbalsta tehnoloģiju uzņēmums "Tilde".

8. janvāra sarīkojums "NN NAKTS", kura laikā tiks cildināti Gada balvai izvirzītie un paziņoti galvenās un Jaunā kritiķa veicināšanas balvu saņēmēji, būs veltīts kritikas un mākslas attiecībām, tas stāstīs par pagājušo laiku mākslinieku un kritiķu srīdiem un sarunām, šodienas kritiku un kritisko domu. Pasākumā piedalīsies Gundars Āboliņš, Uldis Anže, Juris Bartkevičs, Krista Burāne, Gundars Grasbergs, Elita Kļaviņa, Ieva Puķe, Gustavs Strenga un Toms Treibergs.

"NN NAKTS" jau trešo gadu notiks Jaunajā Rīgas teātrī, sākums 8. janvārī plkst. 19. Biļetes pieejamas Jaunā Rīgas teātra kasē un internetā, to cena: 7,00 un 10,00 eiro.

Normunda Naumaņa vārdā nosaukto Gada balvu mākslas kritikā 2015. gadā nodbināja Normunda Naumaņa biedrība. Lēmumu par šī gada nominantiem pieņēma biedrības izveidota žūrija: interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, Nacionālā kino centra direktore Dita Rietuma, izdevniecības "Neputns" galvenā redaktore Laima Slava, tulkotāja un publiciste Ieva Lešinska-Geibere, teātra kritiķe Edīte Tišheizere, Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskā producente, muzikoloģe Baiba Kurpniece, publicists Valdis Ābols un Normunda Naumaņa biedrības valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Normunda Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā Kultūras ministrija ir piešķīrusi Nacionālās balvas statusu un atbalsta "NN nakts" norisi. Sarīkojumu informatīvi atbalsta laikraksts "Diena" un žurnāls "IR".

"NN NAKTI" organizē Normunda Naumaņa biedrība.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!