Aktualitātes
18.04.2019

Žižeka un Pītersona duelis būs skatāms arī Rīgā

Komentē
0

Piektdien, 19. aprīlī, "Sony centrā" Toronto spēkiem mērosies vieni no šobrīd redzamākajiem akadēmiķiem pasaulē – Toronto Universitātes psiholoģijas profesors Džordans Pītersons un Ļubļanas Universitātes filozofijas pētnieks Slavojs Žižeks. Iespēju vērot diskusiju tiešraidē, kas pēc Latvijas laika sāksies naktī no piektdienas uz sestdienu plkst. 2:30, Rīgā bez maksas piedāvās bārs "Aleponija".

Pazīstamais slovēņu filozofs Slavojs Žižeks nodarbojas ar kontinentālo filozofiju, politisko teoriju, kultūras studijām, psihoanalīzi, kinokritiku, marksismu, hēgelismu un teoloģiju, kā arī ir pazīstams kapitālisma, neoliberālisma un politkorektuma kritiķis, kura darbi izpelnījušies plašu uzmanību un raisījuši diskusijas jau vairākus gadu desmitus.

Savukārt klīniskās psiholoģijas doktora, bijušā Hārvarda Universitātes profesora un vairāku bestselleru autora Pītersona uzmanības centrā ir patoloģijas, sociālā, reliģijas un ideoloģiskās pārliecības psiholoģija, kā arī cilvēku personības un veiktspējas novērtēšana un uzlabošana.

Savu pretrunīgi vērtēto uzskatu un spilgto personību dēļ abi kļuvuši par vieniem no pazīstamākajiem akadēmiķiem pasaulē, izpelnoties gan kritiku, gan iemantojot plašu sekotāju pulku  – žurnāls "Foreign Policy" ierindojis Žižeku starp 100 ietekmīgākajiem mūsdienu domātājiem, savukārt Pītersona "YouTube" kanālam seko vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku.

Uzskatu sadursme starp Žižeku un Pītersonu notikusi vairākkārt, taču līdz izpārdotajai diskusijai Toronto novedis Žižeka izteikums, ka Pītersons ir viņa ienaidnieks, uz ko Pītersons tviterī atbildēja: "Jebkurā laikā, jebkurā vietā, Žižeka kungs." Abi diskutēs par to, kas spēj cilvēku padarīt laimīgāku – marksisms vai kapitālisms.

Visas biļetes uz diskusiju klātienē ir izpārdotas – arī dārgākās, kuru cena bija 1500 dolāru, taču dueli par maksu varēs skatīties tiešraidē visā pasaulē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!