Foto: facebook.com/zurnalistuasociacija/
 
Aktualitātes
24.03.2018

Zināmi Latvijas Žurnālistu asociācijas "Izcilības balvas" laureāti

Komentē
0

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) “Izcilības balvas” žūrija ir izvērtējusi iesniegtos kandidātus balvai par izcilu žurnālistiku 2017.gadā un paziņojusi laureātus.

Balvas pretendentus šogad varēja pieteikt sešās nominācijās – ziņa/reportāža, apraksts, pētniecība/analītika, intervija, labākais darbs reģionālajos medijos, kā arī jaunajā kategorijā – kultūras žurnālistika.

Kandidātus balvai varēja izvirzīt mediju vadība, žurnālisti un LŽA biedri, balvai bija iespējams pieteikt arī darbus, kuru autori nav asociācijas biedri.

Kategorijā "Ziņa/reportāža" tika apbalvots:

  1. Guna Gleizde, Katrīna Žukova, Jānis Bagātais, Kristīne Liepiņa, Filips Lastovskis, Danute Tomsone, Delfi, "Domā, spried, sver" (reportāžas par pašvaldību vēlēšanām).
  2. Jānis Zvērs, TV3, "Humora komiteja" (ziņa par finansiālo atbalstu no rīdzinieku-nodokļu maksātāju naudas divām organizācijām – "Jautro asprātīgo klubs" un "Humora komiteja").
  3. Olga Dragiļeva, LTV, sižetu sērija par Katalonijas krīzi.
  4. Roberts Blass, TV3, "Madonas 2. vidusskolas Rakstiņu "klans"" (par personāla politiku Madonas 2. vidusskolā).
  5. Ina Strazdiņa, Latvijas radio, "Reportāža no karstākā pasaules punkta – Sīrijas", stāsts par Alepo viesnīcas īpašnieku Navrasu Riga.

 Kategorijā "Apraksts" uzvarēja:

  1. Justīne Savitska, Aiga Pelane, Ģirts Bišs, Renārs Šteimanis, Inguna Ukenābele, Iveta Čigāne, Inga Ozola, Gunta Matisone, Didzis Videmanis, Edgars Neimanis, Rūdolfs Krieviņš, Voldemārs Oliņš, Marta Cerava, "Tēta projekts" (analītisks multimediāls projekts par migrācijas problēmu Latvijā).
  2. Dāvids Ernštreits, LTV, "Pauls no Kalvenes" (portretstāsts par jauno Latvijas motosportistu Paulu Jonasu).
  3. Gunta Sloga, Kristīne Želve, Andris Priedītis, LTV un LSM.LV, "Vienmēr prezidente"(multimediāls stāsts par bijušo Latvijas Republikas prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu).
  4. Kristīna Hudenko, Māris Morkāns, Karīna Sabecka, Anatolijs Golubovs, Delfi, "Cilvēki pie robežas" (aprakstu sērija no dažādām ģeogrāfiskām vietām, kuras vai nu savulaik iekļautas Latvijas teritorijā, vai atdotas kaimiņvalstīm).
  5. Andra Ceriņa, Zane Gargažina, Mārtiņš Salmis, Mārtiņš Rudzītis, LTV, "Personība. Aivars Vīlipsons" (mākslinieka Aivara Vīlipsona portrets).

Kategorijā "Analītika/pētniecība" uzvarēja:

  1. Ilze Jaunalksne, Andrejs Vasks, "Nekā personīga"/TV3, Sižetu sērija par krāpšanos ar obligātā iepirkuma komponenti (OIK).
  2. Vita Anstrate, Viktors Pupiks, Dace Krejere, Renārs Šteimanis, Zane Mače, Laura Dzērve, Zanda Ozola – Balode, "Aizliegtais paņēmiens", LTV, Latvijas radio, LSM.LV, "Sistēmas bērni" (sižetu sērija par bērnu namiem Latvijā).
  3. Jānis Krēvics, Ansis Pūpols, Red Dot Media/TV3, "Melu teorija" (raidījumu sērija par melu ziņām).
  4. Indra Sprance, IR, pētījums par maksātnespēju lēmumiem tiesās.
  5. "Aizliegtais paņēmiens" komanda, LTV, "Operācija Tokija" (par aplokšņu algām).

Kategorijā "Labākais veikums reģionos" uzvarēja:

  1. Agita Puķīte, Liena Trēde, Rūta Fjodorova un Ivonna Plaude, "Neatkarīgās Tukuma ziņas", publikāciju un sižetu sērija "No vēlēšanām līdz vēlēšanām".
  2. Dina Poriņa, Jolanta Hercenberga, Inguna Spuleniece, "Kurzemnieks", "Gūtpelcs – vainīgs vai upuris savstarpējās spēlēs?" (stāsts par Kuldīgas novada pašvaldības policijas priekšnieku, kurš tiek tiesāts par pilnvaru pārsniegšanu).
  3. Inese Minova, "Latgales laiks", "Bērziņos joprojām gaida valstsvīru solījumu izpildi" (par infrastruktūru Latvijas pierobežā).
  4. Santa Logina, "Zemgales ziņas", "Īstais stāsts īstajā brīdī", (materiāls par pasaku stāstnieci Intu Šalkovsku).
  5. Inguna Spuleniece, "Kurzemnieks", simtgadei veltīta aprakstu sērija par Kuldīgas, Alsungas un Skrundas spilgtajām personībām.

Kategorijā "Kultūras žurnālistika" uzvarēja:

  1. Osvalds Zebris, Nadīna Elekse, Natālija Šindikova, Nora Rieksta-Ķenģe, Edgars Dāvidsons, Karīna Sabecka, Maksims Ivanovs, Maija Kuzņecova, Žanete Zīlīte, Ingus Bērziņš, Konstantīns Kuzikovs, Delfi, "Vaidelote" (Kultūrvēsturisku lekciju cikls, kas stāsta par Latvijai nozīmīgiem brīžiem un personībām).
  2. Aija Kinca, LTV, "Aculiecinieks. Ručs un Norie. Kāzas Alsungā" (stāsts par Ināras Kolmanes filmas "Ručs un Norie" varoņu dzīvi pēc godalgotās dokumentālās filmas).
  3. Ingus Bērziņš, Viesturs Radovics, Danute Tomsone, Delfi, "Reformācijai – 500" (multimediāls vizuālās stāstniecības darbs par Mārtiņu Luteru un viņa ieteikmi uz civilizācijas vēsturi).
  4. Sandra Kiršberga, Linda Veinberga, Zigfrīds Muktupāvels, LTV, "Nacionālie dārgumi. 100 g kultūras. Cimdu Jette" (stāsts par leģendāro cimdu adītāju un stāstnieci Jetti Užāni).
  5. Gunta Gaidamaviča, LTV, "Kultūršoks" par Latvijas Kristīgā radio aicinājumu dedzināt Jura Rubeņa grāmatu.

Nominācijā "Intervija" žūrija neizvirzīja nevienu nominantu, jo pieteiktie darbi neatbilda balvas kritērijiem.  

Žūrija pasniedza arī speciālbalvu žurnālam "Ir" par tā dēvēto "Oligarhu sarunu" atspoguļošanu.

Papildus tika pasniegta īpaša "SSE Riga Media Centrs" balva "Gada redaktors", ko saņēma žurnāla "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Godinot LU Sociālo zinātņu fakultātes dekānes Intas Brikšes piemiņu, tiks pasniegta viņas vārdā nosauktā balva par izcilu ieguldījumu žurnālistikā. To par atgriešanos žurnālistikā un sniegumu raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" saņēma Jānis Domburs. 

Balvai pieteiktajam darbam bija jābūt sabiedriski nozīmīgam un aktuālam, tādam, kas radījis sabiedrībā plašu rezonansi, ietekmējis procesus, tā veidotājs ievērojis labas žurnālistikas praksi, kā arī darbs atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Pieteikumus vērtēja LŽA žūrija – Kārlis Dagilis, Inga Spriņģe, Dace Krejere, Anita Brauna un Rita Ruduša.

Konkursa laureāti tika paziņoti LŽA Izcilības balvu pasniegšanas ceremonijā 23. martā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!