Aktualitātes
10.01.2022

"Zelta globusos" triumfē Džeina Kempione ar filmu "Suņa spēks"

Komentē
0

9. janvārī ASV paziņoti "Zelta globusa" balvu ieguvēji. Ar galveno balvu kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma-drāma godalgota jaunzēlandiešu režisores Džeinas Kempiones filma "Power of the Dog" ("Suņa spēks"), savukārt pati Kempione atzīta par labāko režisori.

"Netflix" producētās filmas centrā ir divi brāļi lopkopji pagājušā gadsimta 20. gados ASV. Viņu attiecības pasliktinās, kad viens no brāļiem ģimenē ieved jauno sievu un viņas pusaugu dēlu. Par dēla lomu kā labākais otrā plāna aktieris "Zelta globusu" saņēma Kodi Smits-Makfijs.

Kategorijā "Labākā filma – mūzikls vai komēdija" uzvarējusi Stīva Spīlberga versija par leģendāro mūziklu "Vestsaidas stāsts".

Kā labākais aktieris drāmā godalgots Vils Smits par galveno lomu filmā "King Richard", savukārt par galveno lomu filmā "Being the Ricardos" par labāko aktrisi drāmā atzīta Nikola Kidmena.

Lielā ekrāna debitante Reičela Zēglere, kas atveido Marijas lomu "Vestsaidas stāsts", atzīta par labāko aktrisi mūziklā vai komēdijā, bet šo pašu balvu vīriešu konkurencē ieguvis Endrjū Gārfīls par galveno lomu filmā "Tick, Tick ... Boom!".

Godalgu kategorijā "Labākā aktrise otrā plāna lomā" saņēmusi Adriana Debose par lomu filmā "Vestsaidas stāsts".

"Zelta globusu" kā labākais scenārija autors saņēmis Kenets Brana par autobiogrāfisko filmu "Belfast".

Par labāko animācijas filmu atzīta "Encanto", savukārt kategorijā "Labākā filma svešvalodā" uzvarējusi japāņu kinolente "Drive My Car".

"Zelta globusu" saņēmusi arī dziedātāja Billija Eiliša par Džeimsa Bonda jaunākās sērijas tituldziesmu "No Time To Die". Savukārt par labāko skaņu celiņu godalgots pieredzējušais kino komponists Hanss Zimmers par mūziku filmai "Dune".

Šogad "Zelta globusa" laureāti tika paziņoti teksta tiešraidē, bez klātienes ceremonijas. Pilns uzvarētāju saraksts atrodams "Zelta globusa" mājāslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!