Aktualitātes
07.11.2017

Žaņa Lipkes memoriāls aicina uz bezmaksas ekskursijām pa ebreju slēptuvēm

Komentē
0

Žaņa Lipkes memoriāls jau četru gadu garumā iezīmē tās vietas Rīgas kartē, kur nacistu okupācijas laikā drosmīgi un nesavtīgi rīdzinieki slēpa ebrejus, kuriem draudēja droša nāve. Novembrī ikvienam interesentam iespējams šīs vietas iepazīt bezmaksas ekskursijās "Pagrīdes Rīga".

Uz trīs "Pagrīdes Rīgas" ekskursijām memoriāls aicina svētdien, 12. novembrī, 12:00 un 19. novembrī, 12:00 un 14:00. Ekskursija krievu valodā notiks 12. novembrī 14:00. Visu ekskursiju gide būs Lipkes memoriāla vēsturniece Guna Vainovska. Tikšanās pie Raiņa pieminekļa Esplanādē. Pieteikšanās ekskursijai, rakstot uz [email protected].

Projekta "Pagrīdes Rīga" mērķis ir radīt priekšstatu par pilsētu kā telpu, kurā cilvēki ne vien dzīvo, strādā un atpūšas, bet arī rod patvērumu brīdī, kad viņu brīvībai un dzīvībai draud briesmas. "Pagrīdes Rīgas" ietvaros ir izveidota interaktīva karte, organizēta izstāde, kā arī turpinās piemiņas zīmju "Patvērums" izvietošana pilsētvidē, vietās, kur nacistu okupācijas laikā rīdzinieki uzdrīkstējās sniegt paslēptuvi ebrejiem. "Pagrīdes Rīgas" ekskursijas ir rīkotas vairākkārt, un vienmēr tās saņēmušas daudz pozitīvu atsauksmju.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!