Žanis Lipke
 
Aktualitātes
10.06.2020

Žaņa Lipkes 120. jubilejā memoriāls aicina ziedot izglītības centra izveidei

Komentē
0

Žaņa Lipkes memoriāls uzsāk līdzekļu vākšanas kampaņu, lai izveidotu "Drosmes māju" – jaunās pilsoniskās sabiedrības izglītības centru, kas atradīsies līdzās memoriālam.

"Žaņa Lipkes memoriāls tika izveidots par privāto ziedotāju līdzekļiem 2012. gadā un šo gadu laikā kļuvis par pieprasītu politiskās izglītības vietu un neatņemamu Latvijas kultūrainavas sastāvdaļu," raksta memoriāla vadītāja Lolita Tomsone. "Attīstoties memoriāla izglītības darbam, aktuāla kļuvusi vajadzība pēc papildu telpām muzejpedagoģijas un citu izglītības programmu, darbnīcu un pasākumu darbības nodrošināšanai."

2020. gadā memoriālam ir pavērusies izdevība iegādāties līdzās esošo zemes gabalu Ķīpsalā, uz kura tiktu attīstīta "Drosmes māja" – jaunās pilsoniskās sabiedrības izglītības centrs tā sauktās "zināšanu jūdzes" teritorijā.

"Uz šo brīdi Žaņa Lipkes memoriāls jau ir spējis ziedojumos piesaistīt nepieciešamos līdzekļus pirmpirkuma tiesību iegūšanai. Mūsu mērķis ir ar ziedojumu kampaņas palīdzību piesaistīt atlikušo summu zemes gabala iegādei," paziņojumā presei norāda Tomsone.

Kampaņas ietvaros pirmdien, 15. jūnijā, no plkst. 11:00 līdz 18:00 visas dienas garumā Žaņa Lipkes memoriālā Ķīpsalā notiks pasākums ""Drosmes Mājas" sarunas", kur izglītotāji, vēsturnieki, pilsētplānotāji, arhitekti, tūrisma, viesmīlības un radošo industriju pārstāvji spriedīs par jaunās pilsoniskās sabiedrības izglītības centra nepieciešamību Latvijā. Lipkes memoriāls aicina auditoriju iesaistīties klātienē vai tiešsaistē sarunā par iecerēto jaunās pilsoniskās sabiedrības izglītības centru. Vairāk informācijas par pasākumu Žaņa Lipkes memoriāla feisbuka lapā.

Vienlaikus pasākums ievada Žaņa Lipkes 120 gadu jubilejas programmu.

Ziedot "Drosmes mājas" celtniecībai iespējams ar pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem rekvizītiem:

Biedrība "Žaņa Lipkes memoriāls"
Reģ. Nr.: 40008086312
Adrese: Mazais Balasta dambis 9, Rīga LV – 1048
Banka: SWEDBANK
Konts: LV51HABA0551009712291

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!