Aktualitātes
01.03.2021

"Zaļgalvja" 8. sērija: lielāka daba

Komentē
0

Piedāvājam noskatīties raidījuma "Zaļgalvis" 8. sēriju, kurā Rvīns Varde tiekas ar Kārli Bardeli – pasaulē pirmo cilvēku, kurš airu laivā šķērsojis Kluso okeānu no Dienvidamerikas līdz Āzijai.

Kārlis ir pavadījis tik daudz laika vienatnē okeānā, ka šķiet sasniedzis savdabīgu apskaidrības stāvokli. Tas visspilgtāk redzams vienā no viņa video dienasgrāmatām, kurā, austot rītam Indonēzijā, Kārlis asarām acīs atzīstas, cik pateicīgs ir par mirkli, kurā var būt dzīvs. Rvīns Varde vēlā vasaras vakarā devās uz Kārļa dzimto vietu Kauguriem, kur tumsas aizsegā abi runāja par to, ko var saprast un saredzēt okeānos: dzīves jēgu, civilizācijas atkritumus, nemitīgu kustību. Kārlis atzīst, ka burzmā un sabiedrībā, ir daudz kā nevajadzīga. Nepārtraukti uzblieķējas pa virsu informācija, ko var pārtraukt tikai ar ilgāku klusuma brīdi.

Par "Zaļgalvi"

Katrā jaunā "Satori" raidījuma "Zaļgalvis" sērijā rakstnieks un dabas vērotājs Rvīns Varde tiksies ar kādu dabas pazinēju, mākslinieku vai sabiedrībā zināmu cilvēku, lai uzdotu jautājumus par vidi, dalītos stāstos un saprastu, kā dzīvot dabai draudzīgāk. Katra "Zaļgalvja" sērija būs 14 minūšu gara, pirmajā sezonā tiks izrādītas 10 sērijas. Raidījums skatāms ik svētdienu plkst. 18:15 LTV1 kanālā, savukārt katru otro trešdienu raidījumu papildinās tāda paša nosaukuma podkāsts. Visus "Zaļgalvja" jaunumus meklē šeit!

Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!