Aktualitātes
15.02.2021

"Zaļgalvja" 6. sērija: rūpes par dzīvniekiem

Komentē
0

Jau 2015. gadā tika savākti vairāk nekā 10 000 parakstu pret kažokzvēru audzēšanu Latvijā, un gadu gaitā notikusi virkne vērienīgu piketu, taču joprojām Latvijā būros cieš tūkstošiem savvaļas dzīvnieku. Par to, kāpēc tā un kā cīnīties pret dzīvnieku ciešanām, skaties vides raidījuma "Zaļgalvis" 6. sērijā, kas LTV1 kanālā bija skatāma Valentīndienā, 14. februārī.

Rūdis, Miķelis, Rude un Zuze – četri plīša lapsēni – rudenī devās apceļot Latviju. Katru lapsēnu ik dienu uzņēma viens brīvprātīgais lapsas sargs. Šī misija tika organizēta, lai runātu par kažokzvēru audzēšanu Latvijā: tā paredz zvēru iesprostošanu uz mūžu un nonāvēšanu, lai iegūtu viņu kažokus.

Lapsēnu tūri koordinēja Ilona, kura piedāvāja Rvīnam Vardem satikties pie lielākās lapsas Rīgā, lai pastāstītu, kādēļ Valentīndienā vērts runāt ne tikai par mīlestību, bet arī par rūpēm pret dzīvniekiem.

Brīdinām, ka raidījumā redzami nepatīkami skati.

Par "Zaļgalvi"

Katrā jaunā "Satori" raidījuma "Zaļgalvis" sērijā rakstnieks un dabas vērotājs Rvīns Varde tiksies ar kādu dabas pazinēju, mākslinieku vai sabiedrībā zināmu cilvēku, lai uzdotu jautājumus par vidi, dalītos stāstos un saprastu, kā dzīvot dabai draudzīgāk. Katra "Zaļgalvja" sērija būs 14 minūšu gara, pirmajā sezonā tiks izrādītas 10 sērijas. Raidījums skatāms ik svētdienu plkst. 18:15 LTV1 kanālā, savukārt katru otro trešdienu raidījumu papildinās tāda paša nosaukuma podkāsts. Visus "Zaļgalvja" jaunumus meklē šeit!

Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!