Aktualitātes
08.02.2021

"Zaļgalvja" 5. sērija: saruna par nāvi dabā

Komentē
0

"Zaļgalvja" 5. sērijā Rvīns Varde tiekas ar biologu un dabas pētnieku Ilmāru Tīrmani, lai sarunātos par nāvi un cilvēku vietu dabas procesos.

Vai ziema ir brīdis, kad nāve ir dabā? Viengadīgie augi miruši, pārējie sastinguši... Rvīns Varde dodas uz mājiņu meža vidū, kur dzīvo biologs un dabas pētnieks Ilmārs Tīrmanis. Abi kopā meklē "dabas nāvītes": kritalas, sēnes, maitas, meža cirsmas.

Vai cilvēkam vērts iejaukties miršanas un dzimšanas procesā dabā? Medīt? Noteikt liegumus? Aizsargāt un kontrolēt? "Cilvēks visur iejaucas, un beigās planēta aplīp ar dzīvnieku izcelsmes vīrusu. Esam pārkāpuši robežas, ekosistēma reaģē uz pārapdzīvotību," raidījumā pārdomās dalās Tīrmanis.

Visas "Zaļgalvja" sērijas vari skatīties šeit!

Par "Zaļgalvi"

Katrā jaunā "Satori" raidījuma "Zaļgalvis" sērijā rakstnieks un dabas vērotājs Rvīns Varde tiksies ar kādu dabas pazinēju, mākslinieku vai sabiedrībā zināmu cilvēku, lai uzdotu jautājumus par vidi, dalītos stāstos un saprastu, kā dzīvot dabai draudzīgāk. Katra "Zaļgalvja" sērija būs 14 minūšu gara, pirmajā sezonā tiks izrādītas 10 sērijas. Raidījums skatāms ik svētdienu plkst. 18:15 LTV1 kanālā, savukārt katru otro trešdienu raidījumu papildinās tāda paša nosaukuma podkāsts – pirmo tā sēriju jau vari klausīties šeit!

Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!