Aktualitātes
25.01.2021

"Zaļgalvja" 3. sērija: stāsts par izdegšanu un atgriešanos pie dabas

Komentē
0

Svētdien, 24. janvārī, plkst. 18:15 LTV1 ēterā bija skatāms raidījuma par cilvēkiem un viņu vidi "Zaļgalvis" 3. sērija. Tajā Rvīns Varde tiekas ar ceļotāju un mārketinga speciālisti Zani Eniņu, lai noskaidrotu, kas mudina pilsētniekus pārcelties uz laukiem. Piedāvājam noskatīties raidījuma ierakstu.

Zane skrēja darbos, līdz viņai diagnosticēja slimību. Pēc tam apceļoja pasauli, piepildīja sapni par pingvīniem un Antarktīdu. Pārcēlās no galvaspilsētas uz laukiem, lai būtu tuvāk mežam un dārzam.

Zane savā grāmatā apraksta dienu pirms operācijas: "Pēdējos piecpadsmit gadus esmu skrējusi. Ārsts sola darīt labāko, ko spēj, tomēr teorētiski varu arī neatmosties. Cik daudzi cilvēki nepamana šī brīža skaistumu un šobrīd, rūpju nomākti joprojām sēž darbā un cenšas tikt galā ar darbiem, kas nekad nebeigsies. Gluži tāpat kā es pirms nedēļas." Rvīns Varde tiekas ar Zani meža tuvumā, lai parunātu par izdegšanu, pilsētnieka dzīvi laukos un to, kāpēc mums vajag laiku pa laikam pabūt dabā.

Par "Zaļgalvi"

Katrā jaunā "Satori" raidījuma "Zaļgalvis" sērijā rakstnieks un dabas vērotājs Rvīns Varde tiksies ar kādu dabas pazinēju, mākslinieku vai sabiedrībā zināmu cilvēku, lai uzdotu jautājumus par vidi, dalītos stāstos un saprastu, kā dzīvot dabai draudzīgāk. Katra "Zaļgalvja" sērija būs 14 minūšu gara, pirmajā sezonā tiks izrādītas 10 sērijas. Raidījums skatāms ik svētdienu plkst. 18:15 LTV1 kanālā, savukārt katru otro trešdienu raidījumu papildinās tāda paša nosaukuma podkāsts – pirmo tā sēriju jau vari klausīties šeit!

Visas "Zaļgalvja" sērijas un jaunumus par raidījumu meklē šeit.

Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!