Aktualitātes
04.03.2021

"Zaļgalvi" turpinās stāsts par došanos ziemeļu dabā

Komentē
0

Svētdien, 7. martā, plkst. 18:15 LTV1 kanālā pirmizrādi piedzīvos raidījuma "Zaļgalvis" 9. epizode, kurā Rvīns Varde sarunāsies ar starptautiski atzīto dabas fotogrāfu Arvīdu Baranovu.

Brīdī, kad karantīnas dēļ slēdza mūsu valsts robežas, Arvīds Barānovs savā sociālo tīklu kontā publicēja īsu pamācību, kā lietot Latvijas kartes, lai ikviens interesents dotos dabā. Viņa aizraušanās ir ne tikai došanās ekspedīcijās, bet arī dabas dokumentēšana. Īsā laika periodā Arvīda fotogrāfijas un video ieguvuši gan starptautiskas balvas, gan plašu publicitāti un pat iekļautas "National Geographic" un Leonardo Di Kaprio producētajās filmās.

Visvairāk viņam patīk ziemeļu dabas ainava. Arvīdam arktiskajā taigā mazs sūnu pleķītis šķiet iespaidīgāks par krāsainiem džungļiem: "Iedomājies, tā sūniņa mistiskā veidā tai nekurienē izdzīvojusi, tas dabas spēks! Protams, ziemeļi ir skarbi, auksti, vējaini, tehnika lūst. Šī vide nav paredzēta dzīvošanai, tādēļ iedvesmo jebkas, kas tur spēj izdzīvot".

Rvīns Varde devās dokumentēt dabu kopā ar Arvīdu Tukuma pusē, iztaujājot par to, kā Arvīds dodas dabā un kādi ir viņa padomi citiem, kuri vēlas to darīt arī neierastākos apstākļos.

Par "Zaļgalvi"

Katrā jaunā "Satori" raidījuma "Zaļgalvis" sērijā rakstnieks un dabas vērotājs Rvīns Varde tiksies ar kādu dabas pazinēju, mākslinieku vai sabiedrībā zināmu cilvēku, lai uzdotu jautājumus par vidi, dalītos stāstos un saprastu, kā dzīvot dabai draudzīgāk. Katra "Zaļgalvja" sērija būs 14 minūšu gara, pirmajā sezonā tiks izrādītas 10 sērijas. Raidījums skatāms ik svētdienu plkst. 18:15 LTV1 kanālā, savukārt katru otro trešdienu raidījumu papildinās tāda paša nosaukuma podkāsts. Visus "Zaļgalvja" jaunumus meklē šeit!

Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!