Aktualitātes
03.01.2020

Vladislavs Nastavševs un "Orbīta" iestudē izrādi Rīgas Krievu teātrī

Komentē
0

1. februārī Rīgas Krievu teātrī pirmizrādi piedzīvos Vladislava Nastavševa un tekstgrupas "Orbīta" izrāde "Piecas dziesmas pēc atmiņas".

Jaunā izrāde veidota pēc tekstgrupas "Orbīta" lugas motīviem. Tā uzrakstīta pēc teātra pasūtījuma un veltīta valodas un atmiņas mijiedarbībai.

Kā raksta izrādes veidotāji, tās centrā būs ikdienišķās sarunās bieži dzirdamais jautājums: "Vai atceries..?" Izrāde pētīs, kāpēc dažādi cilvēki vienus un tos pašus notikumus atceras atšķirīgi vai arī neatceras nemaz, tādējādi veidojot paralēlas pasaules.

"Ar lugas varoņiem atgadījās tieši tas: "Vai atceries..?" – un tagad viņi tiešām cenšas kaut ko atcerēties," teikts izrādes anotācijā. "Sākas no vienas puses patiesi komisks, no otras – smeldzīgi aizkustinošs ceļojums personīgo atmiņu pažobelēs: varoņi dodas uz savu mērķi, piemērot dažādas maskas, apkopojot atmiņu fragmentus, balstoties uz asociācijām, griežoties pie zinātniskiem pētījumiem, izmantojot profesionāla dziednieka palīdzību un sacerot pat apsveikumus jubilejās. Protams, jautājums, vai ir vērts atcerēties to, kas aizmirsies, paliek vienmēr. Taču... neatcerēsies – neuzzināsi, vai ne?"

Tekstgrupas "Orbīta" sastāvā darbojas dzejnieki un mākslinieki: Vladimirs Svetlovs, Sergejs Timofejevs, Artūrs Punte un Aleksandrs Zapoļs. Izrādē piedalīsies Aleksejs Korgins, Ņina Ņeznamova, Igors Čerņavskis, Maksims Busels, Dmitrijs Palēss un Dana Bjorka.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!