Aktualitātes
11.05.2020

Vladislavs Nastavševs iestudējis tiešsaistes izrādi

Komentē
0

Vladislavs Nastavševs Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī iestudējis tiešsaistes izrādi pēc mūsdienu krievu autora Sergeja Uhanova lugas "Melnraksts" motīviem. Izrādes pirmizrāde gaidāma 29. maijā plkst. 21:00 platformā "Zoom", informēja teātra pārstāvji.

"Mēs visi dzīvojam spoku un ēnu ieskauti: atmiņas un pārdomas, pieredze un fantāzijas, nožēla un cerības ir neatņemama realitātes daļa. Bet dažkārt tā ir vienīgā iespējamā realitāte, vai tas būtu pēc mūsu izvēles, vai tāpēc, ka izvēles nav. Lai gan vienmēr iespējams sākt no baltas lapas. Protams, ja izdosies.

Šīs lugas varoņiem viens otram noteikti ir ko teikt: ģimenes noslēpumu, kaislību un dīvainību viņu dzīvē pietiktu vairākiem seriāliem. Jo vairāk, ja katrs no tiem uzskata, ka viņam ir tiesības pārrakstīt scenāriju pēc kārtējās sērijas, pārslēdzoties no detektīva uz melodrāmu un no mistikas uz komēdiju. Nozīmju, kalambūru un slēptu citātu labirints apaug ar katru sižeta pavērsienu, bet mums atliek vien minēt, kāds būs fināls, un sekot varoņiem labirinta sirdī," teikts izrādes anotācijā.

Mūsdienu krievu literāts Sergejs Uhanovs ir dzejnieks, prozaiķis, dramaturgs, autors trim grāmatām, kā arī virknei publikāciju literārajos žurnālos un tiešsaistes medijos. Viņa teksti izmantoti vairākās izrādēs un performancēs Krievijā un Latvijā. Viens no kuratoriem programmā "To Stage Per Forma" (G. Tovstonogova Lielais dramatiskais teātris, 2019.gads), kā arī starptautisko mākslas festivālu dalībnieks.

Izrādē piedalās Veronika Plotņikova, Darja Fečina, Maksims Busels, Dana Bjorka, Anatolijs Fečins.

Biļetes uz pirmizrādi iespējams iegādāties "Bezrindas.lv".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!