Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
01.07.2020

Vitālijs Manskis uzaicināts kļūt par ASV Kinoakadēmijas biedru

Komentē
0

Latvijas dokumentālo filmu režisors Vitālijs Manskis uzaicināts kļūt par ASV Kinofilmu un mākslas zinātņu akadēmijas biedru.

30. jūnijā Losandželosā ASV Kinofilmu un mākslas zinātņu akadēmija paziņoja par jaunu biedru uzņemšanu. Akadēmija ir uzaicinājusi pievienoties organizācijai 819 kino industrijas pārstāvjus, kuri izcēlušies ar savu ieguldījumu kinofilmu veidošanā. Viņu vidū ir arī Latvijā dzīvojošais un strādājošais dokumentālo filmu režisors Vitālijs Manskis (Vitaly Mansky), kuram tagad būs iespēja balsot arī "Oskara" balvas konkursā.

Vēstulē, kas tika nosūtīta jaunajiem biedriem, akadēmijas prezidents Deivids Rubins, raksta: "Akadēmija ar prieku sveic savā vidū ievērojamus kino mākslas un zinātnes darbiniekus. Mēs vienmēr tiecamies uzaicināt cilvēkus ar neparastu talantu, kas atspoguļo mūsu pasaules kino kopienas bagātīgo daudzveidību."

Amerikas Kino mākslas un zinātnes akadēmija ir globāla organizācija, kurā darbojas vairāk nekā 9000 biedru, tostarp latviešu animācijas māksliniece Signe Baumane, kas dzīvo un strādā Ņujorkā, un latviešu izcelsmes Holivudas aktrise Rutānija Alda.

Vitālijs Manskis ir vairāk nekā 30 dokumentālo filmu režisors, viņa filmas apbalvotas vairāk nekā 100 starptautiskos festivālos. V. Manskis ir arī prezidents Starptautiskajam dokumentālo filmu festivālam "Artdocfest/Rīga", kurš šīgada novembra beigās norisināsies Rīgā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!