Marija Kirī savā laboratorijā
 
Aktualitātes
12.02.2019

Visā pasaulē atzīmē Starptautisko dienu sievietēm un meitenēm zinātnē

Komentē
0

Šodien, 11. februārī, visā pasaulē atzīmē Starptautisko dienu sievietēm un meitenēm zinātnē.

Starptautisko dienu sievietēm un meitenēm zinātnē 2016. gadā iedibināja Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO), lai izceltu sieviešu un meiteņu lomu zinātnes un tehnoloģiju kopienās, jo, kā liecina statistika, šajās sfērās joprojām pastāv vērā ņemama dzimumu nevienlīdzība – visā pasaulē mazāk nekā 30% zinātnē strādājošo ir sievietes.

Neiepriecinoša ir arī statistika Eiropas Savienībā, kur 2017. gadā no apmēram 18 miljoniem zinātnieku un inženieru Eiropas Savienībā 59% bija vīrieši, bet tikai 41% - sievietes, turklāt īpaši mazs sieviešu īpatsvars zinātnē 2017. gadā novērots Ungārijā un Luksemburgā (abās tikai 25% no zinātnē strādājošajiem bija sievietes), kā arī Somijā (25%) un Vācijā (33%).

Vien piecās ES valstīs sieviešu zinātnieču ir vairāk nekā vīriešu – Lietuvā (57%), Bulgārijā un Latvijā (53%), Portugālē (51%) un Dānijā (nedaudz virs 50%).

Šogad Starptautiskās dienas sievietēm un meitenēm zinātnē tēma ir "Ieguldījums sieviešu un meiteņu līdzdalībai zinātnē iekļaujošas zaļās izaugsmes vārdā", mudinot novērtēt un veicināt sieviešu un meiteņu ieguldījumu ilgtspējīgas sabiedrības nākotnes veidošanā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!