Aktualitātes
31.08.2021

Virtuāli apskatāma LMA diplomdarbu izstāde "Svaiga gaļa kritikai 2021"

Komentē
0

Uzsākot jauno mācību gadu, Latvijas Mākslas akadēmija piedāvā iespēju iepazīties ar 2021. gada absolventu diplomdarbiem, kas vienkopus apskatāmi LMA virtuālajā galerijā Virtuaal.lma.lv ikgadējā diplomandu izstādē "Svaiga gaļa kritikai 2021".

"Svaiga gaļa kritikai 2021" turpina 2019. gadā aizsākto tradīciju, piedāvājot plašai auditorijai iepazīties ar visu Latvijas Mākslas akadēmijas apakšnozaru bakalaura un maģistra programmu absolventu diplomdarbiem. Tā kā jau otro gadu arī Latvijas Mākslas akadēmijas studiju dzīve noris pandēmijas apstākļos un ierobežojumos, absolventu darbi skatāmi virtuālā izstādē. "Katra jaunā mākslinieka darbā ir pamatideja, manifests, pirmsākums, nepieciešamība caur savu jaunradi atklāties un savā veidā izlauzties. Šis pandēmijas laiks ar ierobežojumiem, izmainīto realitāti, kurā daudzi šķietami pašsaprotami procesi kļuva neiespējami, šo vajadzību ir akcentējis īpaši asi, tādēļ šīs virtuālās izstādes vadmotīvs ir "Izlaušanās"," raksta izstādes rīkotāji.

Vairāk nekā simts jauno mākslinieku no visām Mākslas akadēmijas nodaļām vienkopus iepazīstina ar sevi, savu radošo procesu rezultātiem un vidi, kurā tie studējuši. Šāda mēroga jauno mākslinieku izstādi Latvijas Mākslas akadēmija rīko trešo reizi.

Īpašs jaunums šogad ir Latvijas Mākslas Akadēmijas sadarbība ar Valodu tehnoloģiju uzņēmumu "Tilde", kurš ir nodrošinājis iespēju klausīties kataloga sadaļā esošos aprakstus par darbu autoriem, ieceri un tapšanas procesu. Aprakstus atpazīs un sintezēs Tildes Balss risinājums, kas veidots, izmantojot jaunākās mākslīgā intelekta tehnoloģijas.

Visi katalogā pārstāvētie mākslinieki jau ir aizstāvējuši savus bakalaura un maģistra programmu diplomdarbus, un var teikt, ka daudzi no viņiem tieši ar šo izstādi pirmo reizi skatītāju priekšā parādīsies jau kā profesionāli mākslinieki.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!