Aktualitātes
07.08.2020

Virs Liepājas skatāmi mākslīgā intelekta ģenerēti saulrieti

Komentē
0

No 7. augusta līdz oktobra beigām visā Liepājā apskatāma Ginta Gabrāna papildinātās realitātes skulptūra ar mākslīgā intelekta ģenerētiem saulrietiem "San saulriets. Liepāja".

Mākslinieka Ginta Gabrāna jaunākais darbs – saulriets, kas levitē pāri jūrai visas Liepājas pludmales garumā, skatāms, izmantojot papildinātās realitātes aplikāciju, ko iespējams ielādēt "san.lv".

""SAN" ir GPS bāzēta papildinātās realitātes mobilā aplikācija. Aplikācija tika radīta, izmantojot pilnīgi jaunu un pasaulē unikālu risinājumu, kas ļauj veidot GPS bāzētas lielizmēra  virtuālas struktūras, kas redzamas viedierīcē kā papildinātās realitātes 3D objekti. Tie ir aplūkojami reālajā telpā no dažādiem skatpunktiem, un caur tiem var pārvietoties. Virtuālajiem objektiem ir patstāvīga GPS lokācija telpā bez optiskas piesaistes marķieriem vai plaknēm, kā tas ir citās papildinātās realitātes lietotnēs. Projektam radīti ar mākslīgo intelektu ģenerēti saulrietu attēli, par pamatu neironu tīkla apmācībai izmantojot 1000 fotogrāfijas ar Liepājas pludmales saulrietiem, kuri atlasīti sociālajos tīklos," par jaunāko darbu stāsta mākslinieks.

Cikliski skulptūras attīstību noslēdz milzīgs ģenerēts vilnis, kurš sākas 14 kilometrus tālu jūrā un noslēdzas aiz Grobiņas. Sadarbībā ar "Dirty Deal Audio" un mākslinieku Glociku vilnim speciāli veidota telpiska 3D skaņa.

Projekts ar aplikāciju SAN redzams visā pilsētā, bet vislabākā apskates vieta ir Liepājas pludmalē saulrieta laikā. Skaņai ieteicams izmantot austiņas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!