Gunta Ančupāne
pirms 3 gadiem
Paldies par šo rakstu, salikās viss smuki pa plauktiņiem. Balta patiesība.

ana nas
pirms 3 gadiem
Mani tādā personīgā līmenī ļoti iepriecināja autores izvēlētais sieviešu un vīriešu lomu un sūtības apraksts, lai gan es apzinos, ka tas nederēs visiem. Bet kā doma man tā šķiet daudz iedvesmojošāka ne tikai par to ļoti tradicionālo lomu sadalījumu, kur sievietei ķēķis un bērni un vīrietim dzīve ārpus mājas, bet arī par situāciju, kur nevienam nav nekādas sūtības un varbūt līdz ar to arī vērtības.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Nesen skatījos filmu par Āfriku - Debess , pat lauvām ir ģimene.
Un tomēr , mani satriec un turpina tā teikt satriekt dialoga, sarunu , strīdu neesamība.
Mums saka, ka ģimenes jēdziena devalvēšana ir demokrātijas virsotne, es gribu saprast kāpēc.

Es patiešām gribu zināt kā ir citās zemēs - kāda ir ģimenes definīcija. Kā homoseksuāļu ģimenēs ieaudzina izpratni par dzimumu, kā bērnam skaidro kas ir māte, kas ir tēvs.

Šobrīd es notiekošo ap Satversmi uztveru tikai un vienīgi kā varmācību. Kā izvarošanu.

Inteliģencei - kultūras ļaudīm , vai vismaz tiem,kas sevi par tādiem uzskata, būtu jābūt šim skaidrojošajam "tiltam" - bet kur nu... velti cerēts...

Agita Valtere
pirms 3 gadiem
Nedomāju, ka ko labu dos vainīgo meklēšana. Identitātes krīze ir abiem dzimumiem, uz patērēšanu vērstas savstarpējās attiecības noved strupceļā. Atbalstu Nacionāļu piedāvāto formulējumu, jo attiecībās mums jāatgriežas pie cilvēcības un formulējumos pie pamatiem, saucot lietas īstajos vārdos. Tad viss kļūst vienkāršāks un skaidrāks. Bez liekas diskriminācijas un dalīšanas kastītēs. Bez šovinisma.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Man nav dzimum identitātes krīze, mani nevajag te pīt iekšā. Un attiecībās man ir stingra kārtība un viss notiek.

Tas ka ar ģimenēm ir grūti, ka daudzi šķiras, tam es piekrītu. Bet škirtie precas atkal. Tāpēc sliecos domāt, ka ne ģimeneds institūcīja, bet cilvēku nepacietība pie vainas.

Geji jau arī šķiras un satiekas - visi jau cilvēki

pirms 3 gadiem
Pirmais - ir liekulīgi pārmest vienai pusei darbības kas vērstas uz ģimenes jēdziena izpratnes status quo saglabāšanu, ja otra puse vienlaicīgi veic darbības, lai mēģinātu to mainīt. Katrai darbībai ir pretdarbība. Otrais - bioloģijas zinātne ir vienisprātis, ka cilvēka dzimumu nosaka viņa DNS, viņa hromosomas. Tātad cilvēks ir tas, par ko viņš ir bioloģiski piedzimis - vīrietis vai sieviete. No dzimuma neatkarīga dzimtes jēdziena popularizētāju argumenti ir absurdi un ar zinātni, vārda klasiskajā interpretācijā, tiem nav nekāda sakara. Palasiet par sociāli konstruētās dzimtes teorijas autoru John Money. Lai man nepārmestu tendenciozu skatījumu, lūk, šķirklis no https://gender.wikia.org/wiki/John_Money#David_Reimer
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!