Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
15.01.2020

Viesturs Kairišs gatavs kļūt par Dailes teātra māksliniecisko vadītāju

Komentē
1

Sarunā 14. janvāra raidījumā "Kultūrdeva" režisors Viesturs Kairišs apstiprināja, ka piekritis Dailes teātra direktora amata kandidāta Jura Žagara aicinājumam pretendēt uz Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja vietu.

Dailes teātra direktora amatam pieteikušies 13 kandidāti, tostarp aktieris un Cēsu Mākslas festivāla dibinātājs Juris Žagars. Visiem pretendentiem bija jāiesniedz teātra trīs gadu darbības izvērtējums un turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi. Juris Žagars savā pieteikumā kā teātra potenciālo māksliniecisko vadītāju norādījis Viesturu Kairišu, kurš raidījumā apstiprināja gatavību ieņemt šo amatu.

"Ir nekorekti par to šobrīd runāt, bet skaidrs, ka es domāju par to, kas man būtu jādara dzīvē," sarunā ar "Kultūrdevas" vadītāju Henrietu Verhoustinsku atzina Kairišs, kura jaunākā filma "Pilsēta pie upes" tikko piedzīvoja pirmizrādi. Jautāts par iespējamajiem mākslinieciskajiem kompromisiem, kas būtu jāpieņem, lai piepildītu Dailes teātra Lielo zāli, Kairišs uzsvēra, ka skata to kā "izaicinājumu un iespēju attīstībai". "Mani arvien vairāk interesē satiksme ar cilvēkiem, cilvēcība. Liekas, ka strādāšana plašākā žanrā uzreiz nozīmē iešanu kompromisos, taču es taisos attīstīties, veikt nākamo soli uz priekšu, un šis ir tieši tas, kas man vajadzīgs. Ja man kāds bēdīgā tonī stāsta par Dailes teātra Lielo zāli, es jūtu tikai uzbudinājumu, izaicinājumu," sižetā stāsta Kairišs.

Jau ziņots, ka pērn rudenī Dailes teātra aktieri izteica neuzticību ilggadējam mākslinieciskajam vadītājam Dž. Dž. Džilindžeram, kurš oktobrī no amata aizgāja. Neilgi pēc tam par atkāpšanos paziņoja arī teātra direktors Andris Vītols, kurš turpina vadīt teātri līdz jaunā direktora apstiprināšanai. Šobrīd Dž. Dž. Džilindžera pienākumus pilda pagaidu mākslinieciskā padome. Pārmaiņas Dailes teātrī sakrīt ar teātra simtgades svinībām, kas sāksies septembrī un turpināsies līdz gada beigām.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!