Aktualitātes
25.08.2022

Viesturdārza vasaru noslēgs zaļumballe ar "Jakob Noiman Festival Band"

Komentē
0

"Satori" un "Ascendum" rīkoto Viesturdārza vasaras programmu, kas ir daļa no Rīgas "Drosmes un prieka vasaras", 26. augustā noslēgs Viesturdārza zaļumballe ar "Jakob Noiman Festival Band".

Latvijā parki, pļavas un citas zaļās zonas jau izsenis bijušas vietas, kur cilvēki sanāk kopā, lai dejotu. Piemēram, 19. gadsimta otrajā pusē zaļumballes sauca arī par "zaļumu priekiem" un "zaļumu svētkiem" un tās notika parkos, birztalās, upes līčos, pļavās, gravās, pilskalnos un pat pilsdrupās.

Atsaucoties uz šo tradīciju, vasaras izskaņā un Viesturdārza kultūras programmas "Satikšanās vieta pie arkas" noslēgumā aicinām uz deju vakaru, kur par mūziku rūpēsies Jēkaba Nīmaņa vadītais ansamblis "Jakob Noiman Festival Band".

Jēkabs Nīmanis pazīstams gan kā mūziķis, gan komponists, tostarp rakstījis teātra mūziku un viņa dziesmas skan arī iemīļotās Jaunā Rīgas teātra izrādēs. Savukārt "Jakob Noiman Festival Band" spēlē kopā vairākus gadus un, kā atzīst paši mūziķi, pašlaik ir "iestrēguši" klezmera un Balkānu tautu mūzikas fāzē, taču veldzējas arī citos žanros.

Savukārt apmeklētāju veldzei būs pieejami arī atspirdzinājumi, bet starplaikos un balles noslēgumā par mūzikas nepārtrauktību rūpēsies interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

Zaļumballe sāksies 19.00 un turpināsies līdz 23.00. Ieeja tajā bez maksas. Pasākuma laikā iespējama fotografēšana un filmēšana.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!