Aktualitātes
21.07.2022

Viesturdārzā kopā uzstāsies Arturs Skutelis un koris "Aura"

Komentē
0

3. augustā Rīgas Viesturdārzā norisināsies sadziedāšanās koncerts, kurā, mūsdienīgā veidā interpretējot Dziesmusvētku tradīciju, uzstāsies Latvijas Universitātes koris "Aura" un viens no pazīstamākajiem latviešu hip-hopa māksliniekiem Arturs Skutelis. Koncerta izskaņā mūziķa Goran Gora vadībā sagaidāma sadziedāšanās, kurā paredzēts iesaistīt arī koncerta apmeklētājus.

Viesturdārzā jeb Dziesmu svētku parkā 1873. gadā notika I Vispārīgie latviešu Dziedāšanas svētki – viena no senākajām un nozīmīgākajām pilsoniskajām iniciatīvām latviešu kultūras vēsturē, kas aizsāka Dziesmu svētku tradīciju. Turpinot parka vēsturi, 3. augustā notiks trīsdaļīgs koncerts, kurā būs dzirdama gan kora mūzika, gan hip-hops, gan to saskanīga mijiedarbe.

"Līdzīgi kā kora mūzika iemieso daļu no tautas apziņas un vēstures, tā hip-hops ietērpj mūzikā mūsdienu pilsētas skaņas, tverot tās iedzīvotāju stāstus, noskaņas un ritmus. Mixmaster AG, viens no Latvijas hip-hopa aizsācējiem, hip-hopu ir definējis kā mūsdienu pilsētas folkloru, un man ir prieks, vienlaikus arī satraukums par to, ka 3. augustā būs iespēja redzēt un dzirdēt, kā kora dziesmas var harmoniski pastāvēt līdzās un pat mijiedarboties ar hip-hopa rečitējumu," saka Arturs Skutelis. Kopā ar viņu 3. augustā uz skatuves kāps LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes koris "Aura" vairāku Vispārējo latviešu un Latvijas Skolu jaunatnes Dziesmu un Deju svētku virsdiriģenta Edgara Vītola vadībā.

Koncerta sākums un iesildīšanās gaidāma 3. augusta plkst. 20.00, no plkst. 20.45 līdz plkst. 21.30 noritēs repera Artura Skuteļa uzstāšanās, pēc kuras gaidāma sadziedāšanās ar kori "Aura". Plašāka informācija par vasaras kultūras notikumu programmu Viesturdārzā atrodama biedrības "Ascendum" "Facebook" lapā.

Pasākums ir daļa no Rīgas drosmes un prieka vasaras kultūras programmas un tiek īstenots ar Rīgas pašvaldības finansējumu. Programma pilnā apmērā ir pieejama svētku tīmekļvietnē.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!