Spīdola
pirms 6 gadiem
Kaija Lielā, labrīt. Lūk, ļoti patīk Tavs jautājums.
Es jau negribēju "kasīties", bet tā kā Tu uzrakstīji gluži manas domas, tad es savējās vēl gribu papildināt.
Tas, kas mani neapmierina Ījaba publikācijās ir atrautība no mūsu -Latvijas realitātes. Vai nespēja un nevēlēšanās un pieļauju, arī apzināta negribēšana, vērtēt procesus Latvijā.
Par frāzi, ka Depardjē naudu godīgi nopelnījis un ka viņam nav pienākums uzturēt nestrādājošo migrantu daudzbērnu ģimenes. Es to uzreiz attiecinu uz Latviju. Nav man ne tādu zināšanu, ne spēju, tikai tik cik es saprotu. LNB uzticēja celt vietējām būvfirmām, tas veicināšot Latvijas ekonomiku. Vienlaicīgi - lasīju, ka tur 90% nodarbināti iebraucēji. Prasīju vienam paziņam - inženierim - celtniekam , kāpēc viņš neiet strādāt uz LNB un tik žēlojās, ka nav darbs. Viņš man saka - bet tur jau puiši sadzinuši viesstrādniekus, kuri strādā par santīmiem. Ja mani pieņems darbā, tad nodokļi valstij būs jāmaksā būvfirmai un arī man. Tātad - nav izdevīgi. Jā labi, tik tālu es saprotu. Tālāk - viņš brauc pie dēla uz ārzemēm piepelnīties. Un tā velk savu dzīvību. Kur loģika? Nesaprotu.
Savukārt ekonomikas ministrijas Pavļuts jau sāk stāstīt pasaciņas par programmām "aizbraucēju atgriešanai". Vai tad viņš - Pavļuts, nepārzin situāciju ar viesstrādniekiem Latvijā? Jādomā taču , ka vismaz 10x,ja ne visas 100X labāk kā es.
Kur ir ilgtermiņa domāšana un valsts vadīšana un kāpēc ir īstermiņa risinājumi? Un kādas Depardjē aktivitātēm ir konsekvences attiecībā tieši uz Latviju - par to Ījabs klusē. Bet tai būtu jābūt šāda raksta "sālij". Kas notiks ar mums? Paši nespējam savus bērnus pabarot, kā vilki krītam virsū vientuļām māmiņām, kas knapi velk dzīvības.
Kaut kur biju ciemos un TV redzēju sižetu par imirganti no Āfrikas, kura apsūdz Latvijas valsti, ka no tādiem pabalstiem, kā Latvija dodot imigrantiem, drīzāk varot nomirt, nekā izdzīvot. Tajā brīdī manī radās naida jūtas. Pie tam īsti karsta naida jūtas. Ja viņa būtu teikusi - kāpēc man Latvijas valsts nedod darbu, nedod iespēju nopelnīt un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, o jā , to es saprastu, bet kad man imigranti pieprasa viņu dzīvi apmaksāt tikai tāpēc, ka viņi ir iebraucēji, bet es te dzīvoju visu mūžu - tad es saku vienu skaļu nē. Nē, nē un miljons reižu nē!!!
Tā es domāju.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Jā, vēl jau šķiet ka Depardjē ar baudu iejuties Depardjē lomā - tas viss kaut kā atgādina svētdienas vakara filmu. Kino kā dzīve un dzīve kā kino!

Kaija Lielā
pirms 6 gadiem
Nu labi, viss tā arī ir kā raksti, nav ko iebilst Bet ko tad mums, maziņajiem, krīzes rezultātā bez pēdējiem spēciniem palikušaijem tagad iesākt?! Viss pagalam!? Ir kādi ieteikumi arī? Stāties laukā no tās negodīgās ES vai ieguldīt budžetu aktierskolās?. Tas nevienam sen nav noslēpums, ka ES ir dažādu šķiru valstis, mani vairāk interesētu kā to varetu mainīt Latvijai par labu. Ir idejas?

 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!