Pie mikrofona: Anete Konste
 
Aktualitātes
08.07.2017

Video: Spilgtākie mirkļi no "Politiķu cepiena" sarunu festivālā "Lampa"

Komentē
0

Jau trešo gadu pēc kārtas starp 200 sarunu festivāla "Lampa" pasākumiem apmeklētāju tūkstošu ovācijas izpelnījās "Politiķu cepiens" – unikāls šovs, kurā komiķi "uz zoba velk" Latvijas politiķus. Šogad Rīgas domes deputāti Jutu Strīķi, Eiropas Parlamenta deputātu Arti Pabriku, Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu un Saeimas deputātu Igoru Pimenovu "cepināja" komiķi Edgars Bāliņš, Rūdolfs Kugrēns, publiciste Anete Konste un režisore Marta Elīna Martinsone. Piedāvājam atskatīties uz spilgtākajiem "Politiķu Cepiena" momentiem.

Artis Pabriks – karatists un aizrautīgs tvitera lietotājs

Pirmais "uz iesma tika uzvērts" Artis Pabriks. Komiķis Rūdolfs Kugrēns joko par politiķa hobiju – karatē: "Artim Pabrikam īstenībā arī patīk kauties. Ziniet, viņš atdeva Abreni projām no Latvijas. Un pēc tam viņš izdarīja tā, lai "Vienotībai" nevar pievienoties "Visu Latvijai". Tas bija tāds kā Pabrika "kreisais āķis". Bet viņš ir tāds ielu kauslis, jo tajā brīdī, kad viņš uzsita to āķi, viņš ātri aizmuka uz Briseli. Taču nevar teikt, ka viņš Eiropai neko nedod – savā tvitera kontā viņš raksta, ka atvedis mums uz Latviju piecus beigeļus!" Režisore Marta Elīna Martinsone pajoko arī par Arta Pabrika izglītību: "Artis ir pabeidzis, iespējams, vienīgo fakultāti Latvijā, kurā māca, kā lasīt bibliotēkas kartītes, – Vēstures un filozofijas fakultāti." Komiķis Edgars Bāliņš stāsta par kādu video, kurā Artis Pabriks teicis: "Latviešiem ir tāds populārs teiciens – ja tev ir govs un kaimiņam ir divas govis, tad latvietis priecājas, ja kaimiņam nomirst viena govs." Tad komiķis vēršas pie Arta Pabrika: "Arti, kāpēc tu melo? Tu liec nepareizi domāt par latviešiem kā tādiem, jo normāls latvietis priecātos, ja kaimiņam nomirtu abas govis!"

 

Jānis Rozenbergs – skaists, bet garlaicīgs mērs

 

Anete Konste par Jāni Rozenbergu izsakās šādi: "Nu, Jānis Rozenbergs ir simpātisks trīs bērnu tēvs, sportisks, visiem draugs un sabiedrotais – jā, tieši tik garlaicīgs ir Cēsu mērs." Anete turpina: "Viņš arī izveidojis utopisku pilsētas tēlu, kurā viss iet tikai uz augšu. Ka tikai Cēsis netop par tādu Kaņepes Kultūras centru, kur atbraukt Rīgas hipsteriem, kuriem piedzimst bērni." Edgars Bāliņš, saskaities par Cēsu ielu remontu festivāla laikā, tikmēr mēram uzdod retorisku jautājumu: "Jāni, tu vispār "rubī" kaut ko no politikas? Ielas ir jāremontē pirms vēlēšanām, nevis pēc!"

 

Juta Strīķe – politiķe, kura pierādījusi, ka priekšvēlēšanu kampaņai budžeta tiešām nebija

Edgars Bāliņš jau "Politiķu cepiena" sākumā, runājot par Arti Pabriku, mazliet "uzkarsēja" arī Jutu Strīķi: "Bija gadījums, kad gadus atpakaļ Pabriks atkāpās no amata un Kalvītis viņa demisiju nepieņēma. Juta, tu vispār vari iedomāties tādu situāciju? Pirmkārt, tu pats aizej no darba, otrkārt – priekšnieks saka – nē, nē, paliec!" Turpinot cepināt Jutu Strīķi, Kugrēns ar humoru atminas vienu no redzētajām videointervijām: "Principā, kādu stundu viņa stāstīja to, cik viņa ir godīga. Jutai prieks, ka dažreiz, ejot pa ielu, negodīgie cilvēki pāriet ielas otrā pusē, jo viņiem kauns par savu negodīgumu. Man prieks, ka Juta domā, ka tas ir viņas godīguma dēļ!" Pati Juta Strīķe savā aizstāvības runā humoristiski minēja, ka labprātāk piedalās Sarunu festivālā LAMPA, nevis sarunu festivālā "Rīdzene".

 

Igors Pimenovs – neviens nezina, kas viņš ir

Par Igora Pimenova darbiem un nedarbiem neviens no komiķiem neko būtisku nezināja – vienīgi to, ka astoņu gadu laikā, kurus Igors Pimenovs strādājis Saeimā, viņš vienu (un, visticamāk, pēdējo) reizi bijis LTV "Rīta Panorāmā". Publiciste Anete Konste joko: "Igors Pimenovs ir tik "incognito", ka viņu vajadzētu pieņemt darbā Drošības policijā. Viņš varētu Imantā gar miskastēm snaikstīties, un Juta nekad mūžā viņu nepamanītu." Pats Igors Pimenovs savā atbildes runā caur humoru minēja tādu nopietnu tēmu kā integrācija. Deputāts stāsta: "Piemēram, Lāčplēsis. Ja latviešiem izdevās integrēt lāci, tad krievus integrēs vienas paaudzes laikā!"

Pilnu "Politiķu cepiena" video ierakstu iespējams noskatīties "LMT Straume" arhīvā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!