Ekrānšāviņš no video.
 
Sarunas
25.08.2020

Video: Kultūrdebates "Kādai jābūt kultūrai Rīgā?"

Komentē
0

Rīgai kā Latvijas galvaspilsētai un vietai, kur koncentrējas liela daļa kultūras iestāžu un notikumu, ir būtiska loma Latvijas kultūras ainas veidošanā. Lai runātu par to, kāds tad ir uz Rīgas domi kandidējošo partiju piedāvājums kultūras jomā, 24. augustā populārāko partiju pārstāvji tikās publiskās kultūrdebatēs, ko vadīja Žaņa Lipkes memoriāla direktore Lolita Tomsone.

Kultūrdebates notika Latvijas Mākslas akadēmijas Jaunajā zālē K-2, un tajā piedalījās pārstāvji no partijām, kuras pēc pēdējiem publiski pieejamajiem SKDS reitingiem ir ieguvušas vismaz 2% vēlētāju atbalstu: Dzintra Geka (Jaunā Vienotība), Eiženija Aldermane (Saskaņa), Agnese Logina (Attīstībai Par / Progresīvie), Juris Žuravļovs (Jaunā saskaņa), Jurģis Klotiņš (Nacionālās apvienības Visu Latvijai! – Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts), Oļegs Burovs (Gods kalpot Rīgai), Inna Djeri (Latvijas Krievu savienība) un Dāvis Stalts (Jaunā konservatīvā partija), Edgars Tavars (Zaļo un zemnieku savienība).

Debates ir viens pasākums no diskusiju cikla, ko ar VKKF atbalstu rīko Laikmetīgās kulturas nevalstisko organizāciju asociācija (LKNVOA), lai uzlabotu sabiedrības un lēmumu pieņēmēju izpratni par kultūras nozīmi sabiedrībā.

Šo debašu organizēšanā piedalījās arī biedrība "Laiks kultūrai" un Latvijas radošo savienību padome (LRSP). Pasākuma tiešraidi atbalstīja Konrāda Adenauera fonds, videoierakstu nodrošināja "LETA".

LKNVOA apvieno nevalstiskās organizācijas, kas organizē kultūras procesu,  biedrība "Laiks kultūrai" apvieno nacionālas nozīmes kultūras institūciju vadītājus, savukārt, LRSP ir kultūras NVO, kas pārstāv nozarē strādājošo profesionālās, sociālās un ekonomiskās intereses.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!